ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Θα με ευγνωμονείς που δεν έγινες ένας νέος Σαμαράς – Καμμένος: Είσαι ψυχρός εκτελεστής

Τσίπρας: Θα με ευγνωμονείς που δεν έγινες ένας νέος Σαμαράς – Καμμένος: Είσαι ψυχρός εκτελεστής

Τσίπρας: «Σας απέτρεψα από το να καταγραφείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς» - Καμμένος: «Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν εσέ δεν θα φορούσαν στέμμα»

Βγήκαν τα «μαχαίρια» στη Βουλή μεταξύ των δύο πρώην κυβερνητικών εταίρων, οι οποίοι «σφάχτηκαν» με... ποίηση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Ο Πάνος Καμμένος αποκάλεσε τον κ. Τσίπρα «ψυχρό εκτελεστή», με τον Πρωθυπουργό να του απαντά ότι κανονικά θα έπρεπε να τον ευγνωμονεί που δεν έγινε... νέος Σαμαράς.

Ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε τις καταγγελίες ότι η διάλυση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση. Ο Πρωθυπουργός από τη μεριά του κατήγγειλε ευθέως τον Π. Καμμένο ότι θα έριχνε την κυβέρνηση.

Τσίπρας σε Καμμένο: Θα με ευγνωμονείς που δεν έγινες ένας νέος Σαμαράς

«Όπως είδατε είμαι εδώ», τόνισε ο πρωθυπουργός παίρνοντας το λόγο από τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος τον... αναζητούσε νωρίτερα.

Ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε την παρέμβασή του σε υψηλούς τόνους λέγοντας, χαρακτηριστικά, «Δεν δύναμαι να ακολουθήσω την προσπάθεια που καταβάλετε τις τελευταίες ημέρες. Δεν δύναμαι γιατί προσπαθείτε να αποκαθηλώσετε και να ακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής ιστορίας σας».

Για τις κατηγορίες του Πάνου Καμμένου ότι ρίχνει γέφυρες με την αντιπολίτευση, ο Αλέξης Τσίπρας είπε, «τέσσερις φορές αναφερθήκατε για γέφυρες, λες και κάποιος σας το ζήτησε» και συνέχισε αφιερώνοντάς του το ποίημα του Καβάφη «Η Πόλις» και συγκεκριμένα τους στίχους, «Καινούργιους τόπου δε θα βρεις, δε θα βρεις άλλες θάλασσες, η πόλις θα σ’ ακολουθεί».

Στη συνέχεια εξήγησε τους λόγους αυτής της αφιέρωσης, «γιατι σε λίγους μήνες αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι τα θετικά που πράξατε» και τόνισε ότι ο Πάνος Καμμένος θα έπρεπε να τον ευγνωμονεί, «και σας διαβεβαιώνω: Θα με ευγνωμονείτε που είδα τον σχεδιασμό σας να ανατρέψετε την κυβέρνηση. Και που απέτρεψα να καταγραφείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς».

Ο κύριος Καμμένος μετά το τέλος της παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα πήρε και πάλι τον λόγο και απάντησε με τη σειρά του με ένα ποίημα του Γεωργίου Στρατήγη, με τον αγωνιστή της Επανάστασης Ματρόζο, «Αν οι ζητιάνοι σαν κι εμέ δεν έχυναν το αίμα, καπεταναίοι σαν κι εσέ δεν θα φορούσαν στέμμα».

Καμμένος: «Είσαι ψυχρός εκτελεστής»

Ο υπουργός Άμυνας μίλησε για μεθοδευμένο σχέδιο διάλυσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τόνισε ότι από τούδε και στο εξής το κόμμα του δεν θα έχει δικαίωμα λόγου ούτε συμμετοχής στις επιτροπές.

«Τον κ. Μητσοτάκη μαζί τον παλεύαμε. Τώρα μας οδηγείτε στην αντιπολίτευση, ούτε αυτά που λέτε δεξιά κι αριστερά. Ούτε γέφυρες έχω χτίσει κ. πρωθυπουργέ με την διαπλοκή. Θα προτιμήσω να πάω σπίτι μου. Ίσως σας δώσω απόψε και την παραίτησή μου από βουλευτής» είπε ο κ. Καμμένος, και συμπλήρωσε:

«Τις ΚΟ τις συγκροτεί ο λαός, οι πολίτες, οι πλατείες, οι αγώνες που δίνονται με τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα. Σας την χαρίζω και η ασφάλειά μου είναι ο ελληνικός λαός. Μου αρκεί το μετερίζι της ελεύθερης φωνής μου. Αλλά είχα δικαίωμα να το έχω ως εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό με ένα κόμμα που συνεργαστήκατε για τέσσερα χρόνια. Η δική μας εκτέλεση δεν σημαίνει πολλά. Για σας απολύτως τίποτα. Δείξατε ότι είστε πολύ ψυχρός εκτελεστής. Αλλά η εκτέλεση της Μακεδονίας σημαίνει πολλά. Και δεν σας απειλώ. Σας λέω ότι τουλάχιστον θα έπρεπε να σέβεστε αρχές και ιδέες, από την στιγμή που δεν σέβεστε ανθρώπινες σχέσεις»

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Τουρκία, είπε, «Κύριε Τσίπρα, πήρατε το κεφάλι μου και το πήγατε βόλτα στον Ερντογάν. Οι τουρκικές εφημερίδες πανηγυρίζουν επειδή “έφυγε το πρόβλημα”».

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την ομιλία του Καμμένου

Διαβάστε επίσης:

Αυτά είναι τα SMS που έστειλε ο Καμμένος στον Νικολόπουλο