ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος γνωστοποίησε το βράδυ της Παρασκευής (08/02/2019) την απόφασή του να παραιτηθεί από βουλευτής της Β' Αθηνών.

Την επιστολή του κ. Παπαχριστόπουλου κοινοποίησε στην Ολομέλεια ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Βαρεμένος, μετά το πέρας της ψηφοφορίας για το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Eίχε προηγηθεί η επιστολή του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ., Πάνου Καμμένου, προς τον κ. Βούτση, διά της οποίας του γνωστοποιούσε ότι ο κ. Παπαχριστόπουλος διαγράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝ.ΕΛ. διαλύθηκε, αφού έμεινε με πέντε βουλευτές, όμως από αυτούς ο ένας -ο κ. Φωκάς- δεν είχε εκλεγεί με το κόμμα του Πάνου Καμμένου αλλά με την Ένωση Κεντρώων.

«Σας δηλώνω ότι ο βουλευτής Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος από σήμερα 8 Φεβρουαρίου 2019 δεν ανήκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Ανεξάρτητοι Έλληνες – Εθνική Πατριωτική Δημοκρατική Συμμαχία», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Καμμένος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Τα σχετικά αποσπάσματα της ομιλίας Καμμένου στη Βουλή για τον Παπαχριστόπουλο

- Όπως βλέπετε, σήμερα μετά την ομιλία μου και μετά την διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου, αποφασίστηκε οι ΑΝΕΛ να μην έχουμε το δικαίωμα του λόγου, της συμμετοχής στις Επιτροπές, το δικαίωμα να υπάρχουμε ως Κ.Ο. Υπήρξαμε κυβερνητικοί εταίροι και στηρίξαμε το κυβερνητικό έργο. Δεν παρακαλάμε, δεν κλαψουρίζουμε. Ποτέ δεν παρακάλεσα ανεξάρτητους βουλευτές. Εκείνο που δεν αποδέχομαι είναι εκείνους που με λαϊκή εντολή διαφορετική από αυτή που πήραν, ανταλλάσσουν την ψήφο τους με την υπουργική καρέκλα. Και μάλιστα όχι μόνο οι εκλεγμένοι βουλευτές.

- Ακόμη και ο αναπληρωτής βουλευτής που θα έπρεπε να περάσει στους ΑΝ.ΕΛ. μετά την διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου, εξαγοράζεται από εσάς με υπουργική καρέκλα! Για να πετύχετε το 151!

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Από πού είναι η φράση που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. κατά του Τσίπρα

Τσίπρας: Θα με ευγνωμονείς που δεν έγινες ένας νέος Σαμαράς – Καμμένος: Είσαι ψυχρός εκτελεστής

Σχετικές ειδήσεις