ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει το πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει το πρόγραμμα της ΝΔ για την Υγεία
Οι προτεραιότητες της ΝΔ στην Υγεία

«Αποκαλυπτήρια» στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία θα κάνει ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ειδική εκδήλωση, το Σάββατο (23/02/2019).

Μετά από πολλούς μήνες αναμονής, μια μακρά σειρά επισκέψεων του τομέα Υγείας της ΝΔ σε νοσοκομεία ανά την Ελλάδα και έναν ευρύ κύκλο συναντήσεων του κ. Μητσοτάκη με εκπροσώπους φορέων της υγείας, δημόσιας και ιδιωτικής, η αξιωματική αντιπολίτευση θα τοποθετηθεί αναλυτικά για όλα τα φλέγοντα θέματα: την Πρωτοβάθμια Φροντίδα και το θεσμό του οικογενειακού γιατρού, τη στελέχωση των νοσοκομείων, τους προϋπολογισμούς για την υγεία και το φάρμακο.

Προτεραιότητα αποτελεί η ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία και η στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), όπως είχε δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης στην πρόσφατη συνάντηση με την ΠΟΕΔΗΝ.

Για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας η ΝΔ στοχεύει στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην πρόληψη, ενώ σκοπεύει να αποδεσμεύσει το θεσμό του οικογενειακού γιατρού από τη συμβασιοποίηση με τον ΕΟΠΥΥ, όσον αφορά τουλάχιστον το ισχύον πλαίσιο, σύμφωνα με δηλώσεις του τομεάρχη Υγείας της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου. Η εκπαίδευση των γιατρών και η αποφυγή μετανάστευσης των νεότερων επιστημόνων είναι ένας άλλος τομέας προτεραιότητας της Νέας Δημοκρατίας.

Κομβικής σημασίας, τέλος, είναι για τη ΝΔ η πολιτική του φαρμάκου. Στη συνάντηση που με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε στον έλεγχο της υπερσυνταγογράφησης και την καταπολέμηση της διαφθοράς, στον καθορισμό της αποζημίωσης του φαρμάκου με βάση τα θεραπευτικά αποτελέσματα και την υιοθέτηση των βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών, στη σύνδεση της εγχώριας παραγωγής με την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη, σε ένα δίκαιο μηχανισμό clawback. Το πρόβλημα του clawback, η ΝΔ σκοπεύει να το αντιμετωπίσει παίρνοντας υπόψη επενδυτικές δαπάνες από κλινικές μελέτες κ.α. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να εξαιρέσει τα εμβόλια από τη φαρμακευτική δαπάνη, εντάσσοντάς τα στους κωδικούς της προληπτικής ιατρικής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις