ΥΓΕΙΑ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μητσοτάκη στο νοσοκομείο «Αττικόν» (pics)

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μητσοτάκη στο νοσοκομείο «Αττικόν» (pics)
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο «Αττικόν» μετά από τη γενική εφημερία της Τρίτης (15/01/2019) που «μπλόκαραν τα πάντα», διαπίστωσε από κοντά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το νοσοκομείο, το απόγευμα της Πέμπτης (17/01/2019). Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιηγήθηκε στους διαδρόμους όπου υπήρχαν ακόμα ράντζα, μίλησε με τους εργαζόμενους και ευχαρίστησε το νοσηλευτικό και υποστηρικτικό προσωπικό για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν για να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες στους ασθενείς.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως δυστυχώς η κατάσταση που είδε στο Αττικό Νοσοκομείο δεν είναι αντάξια ενός πανεπιστημιακού νοσοκομείου στην Ελλάδα του 2019. «Ράντζα στους διαδρόμους, λίγοι νοσηλευτές, εξοπλισμός ο οποίος δεν δουλεύει. Ένα νοσοκομείο κόσμημα σε μια δύσκολη περιοχή της Αττικής, το οποίο δυστυχώς ακολουθεί μια πτωτική πορεία. Δεν πρόκειται να ισχυριστώ ότι όλα αυτά τα προβλήματα δημιουργήθηκαν τα τελευταία 4 χρόνια, προφανώς πολλά είναι παλιά. Έχει έρθει, όμως, η ώρα να αντιμετωπιστούν δραστικά, με μια τολμηρή παρέμβαση η οποία θα αναβαθμίσει ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα υγείας έτσι ώστε να γίνει επιτέλους ένας ουσιαστικός διαχωρισμός μεταξύ πρωτοβάθμιας φροντίδας και της φροντίδας που οι ασθενείς αναζητούν στα νοσοκομεία» δήλωσε.

Όπως σημείωσε, η Νέα Δημοκρατία «στα μέσα Φεβρουαρίου θα ανακοινώσει με λεπτομέρεια το πρόγραμμά της για μια ποιοτική δημόσια υγεία για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις