ΜΠΑΣΚΕΤ

Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Πρώτος και… απολαυστικός ο Παναθηναϊκός (video+photos)

Τουρνουά Παύλος Γιαννακόπουλος
Intime

Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Ο Παναθηναϊκός νίκησε 80-74 την Αναντολού Εφές στον τελικό και κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά που έγινε θεσμός στη μνήμη του κορυφαίου παράγοντα του Συλλόγου.

Την εικόνα της ομάδας που θέλει να βλέπει ο κόσμος του έδειξε κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης το «τριφύλλι».

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη συνδύασαν ουσία και θέαμα και πέτυχαν μια νίκη ψυχολογίας πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων, καταλαμβάνοντας την πρωτιά στο τουρνουά που διεξάγεται προς τιμήν του Παύλου Γιαννακόπουλου. Του ανθρώπου που γιγάντωσε τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη και δημιούργησε μια παντοκρατορία που όμοιά της δεν υπάρχει!

Οι «πράσινοι» έπαιξαν εξαιρετική άμυνα μετά τα πρώτα λεπτά και με πρωτοστάτες τους Κέντρικ Πέρι και Ντάριλ Μέικον έφτασαν στην επικράτηση. Οι δύο Αμερικανοί κέρδισαν το χειροκρότημα των φίλων του Παναθηναϊκού, οι οποίοι έδωσαν βροντερό παρών, κάνοντας το ΟΑΚΑ να θυμίζει… εποχές προ κορονοϊού. Επίσης, τίμησαν με το τραγούδι τους τον Παύλο Γιαννακόπουλου, αλλά και τον αδερφό του Θανάση.

Το «τριφύλλι» πίεσε πάνω στην μπάλα δημιουργώντας προβλήματα στους παίκτες του Αταμάν και πατώντας το… γκάζι στη δεύτερη και τρίτη περίοδο πήρε τη φιλική νίκη, χωρίς να έχει σύνθεση του τον αρχηγό, Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος έμεινε εκτός για προληπτικούς λόγους. Από την άλλη πλευρά δεν έπαιξαν οι Λάρκιν, Σιμόν και Σίνγκλετον.

Τα δεκάλεπτα: 26-23, 47-34, 59-54, 80-74.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Πρίφτης): Πέρι 9, Μέικον 13, Παπαγιάννης 8, Μποχωρίδης 3, Καββαδάς, Κασελάκης 6, Γουάιτ 7, Φλόιντ 10, Νέντοβιτς 9, Έβανς 6, Μαντζούκας 2, Σαντ Ρος 7.
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Αταμάν): Μπομπουά 17, Σαϊμπίρ 6, Μπαλμπάι, Γκετσίμ 2, Ιλιάσογλου, Γκαζί, Μοερμάν, Τουντσέρ 11, Μίτσιτς 17, Άντερσον 9, Πετρούσεβ 5, Ντάνστον 7.

Τα highlights του τελικού

Τα αποτελέσμα του 3ου Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»

Αναλυτικά...

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου

Αναντολού Εφές-Ουλμ 88-69

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Παρτιζάν 89-85 (80-80κ.α.)

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου

Ουλμ-Παρτιζάν 94-84

Αναντολού Εφές-Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 80-74

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Βίντεο ντοκουμέντο από το ατύχημα με το καρτ – Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 6χρονο

Αμαλιάδα: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε νεκροταφείο - Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας

Κορονοϊός: Mε πόσα αντισώματα είμαστε ασφαλείς;