ΜΠΑΣΚΕΤ

Euroleague: Φουλ για playoffs ο Ολυμπιακός - Τα highlights κι η βαθμολογία (vids+pics)

Euroleague Ευρωλιγκα
Intime

Euroleague: Δείτε τα highlights των αγώνων της 8ης αγωνιστικής και τη βαθμολογία της διοργάνωσης.

Με «όπλο» την εξαιρετική του άμυνα, ο Ολυμπιακός επικράτησε 86-65 της Μονακό και διατήρησε το αήττητο στο ΣΕΦ.

Την έκτη τους νίκη σε ισάριθμα ματς στην έδρα τους και σε συνολικά οκτώ πανηγύρισαν οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι μετέτρεψαν σε… περίπατο ένα ματς που δεν ξεκίνησε καθόλου καλά γι’ αυτούς.

Μετά από ένα συγκλονιστικό ματς, η Ρεάλ Μαδρίτης απέδρασε με το «διπλό» από το Μόναχο, καθώς λύγισε 80-76 την Μπάγερν. Ο Γιαμπουσέλε χρειάστηκε να παίξει για τον Ταβάρες (αποβλήθηκε με πέντε φάουλ), ενώ ο Γιουλ έβαλε τις δύο κρίσιμες βολές στο φινάλε.

Με το… πόδι πατημένο στο γκάζι βρίσκεται η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία έφτασε τις πέντε συνεχόμενες νίκες! Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έκανε εντυπωσιακό πέρασμα (87-69) από την έδρα της Μπασκόνια, με τη φροντ λάιν της να κάνει τη διαφορά, καθώς Ουίλιαμς (21π., 7ριμπ.), Ρέινολντς (16π., 5ριμπ.) και Ζίζιτς (16π., 4ριμπ.) ήταν ασταμάτητοι στο «ζωγραφιστό».

Φοβερή και τρομερή η Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης έκανε εντυπωσιακό πέρασμα από την Πόλη, επικρατώντας 90-79 της απογοητευτικής, Αναντολού Εφές. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έκανε το… τέλειο παιχνίδι κι επιβλήθηκε για τρίτη συνεχόμενη φορά των Πρωταθλητών Ευρώπης, οι οποίοι είχαν σε κακό βράδυ τους Λάρκιν και Μίτσιτς.

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Άλμπα Βερολίνο, η οποία έφυγε για πρώτη φορά στην ιστορία της με το ροζ φύλλο από την έδρα της Ζαλγκίρις. Η γερμανική ομάδα επικράτησε 79-71, αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να παραμείνουν η μοναδική ομάδα δίχως νίκη στη διοργάνωση.

Οι αγώνες της Πέμπτης

Ο Παναθηναϊκός ήταν απογοητευτικός στο Βελιγράδι και γνώρισε τη συντριβή (81-48) από τον Ερυθρό Αστέρα.

Μια από τις χειρότερες ευρωπαϊκές βραδιές του έζησε στη Σερβία το «τριφύλλι», το οποίο διασύρθηκε από τους «ερυθρόλευκους», γνωρίζοντας την πιο «βαριά» ήττα της ιστορίας του στη Euroleague. Το «τριφύλλι» γνώρισε την έκτη του ήττα σε οκτώ αγώνες, με αποτέλεσμα να παραμείνει χαμηλά στη βαθμολογία.

Η Φενέρμπαχτσε ήταν εντυπωσιακή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κι έφυγε με το «διπλό» από τη Μόσχα, κερδίζοντας 91-82 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη για την τουρκική ομάδα, η οποία ανάγκασε παράλληλα τους παίκτες του Δημήτρη Ιτούδη στην τρίτη σερί ήττα τους στη διοργάνωση.

Η Αρμάνι Μιλάνο λύγισε 75-70 την Μπαρτσελόνα, έφτασε τις εφτά νίκες σε οκτώ αγώνες κι απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής. Η ιταλική ομάδα δεν έχασε την ψυχραιμία της όταν οι «μπλαουγκράνα» από το -13 (61-49 στο 30’), έτρεξαν σερί 14-0 και πέρασαν μπροστά με 63-61. Οι παίκτες βρήκαν το μεγάλο σουτ που χρειάζονταν με τον Σιλντ (έκανε το 67-65 με τρίποντο) και με επιμέρους 10-2, ξέφυγαν με 73-67, «κλειδώνοντας» τη νίκη.

Σε τροχιά οκτάδας έχει μπει για τα καλά η Βιλερμπάν, η οποία λίγες ημέρες μετά το «διπλό» στο ΟΑΚΑ, νίκησε (85-82) την Ούνικς Καζάν. Η τριπλέτα των Τζόουνς, Λάιτι και Οκόμπο ήταν… όλα τα λεφτά για την ASVEL, καθώς σημείωσαν τους 61 από τους 85 πόντους. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο είχε 4 πόντους (2/2διπ.), ένα ριμπάουντ, μια ασίστ, μια τάπα κι ένα λάθος σε 12’52’’.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΣ ΤΗΣ 8ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΑ HIGHLIGHTS

Παρασκευή (5/11)

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ - ΖΕΝΙΤ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 79-90

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ - ΑΛΜΠΑ ΒΕΡ. 71-79

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΟΝΑΚΟ 86-65

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ - ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ 69-87

ΜΠΑΓΕΡΝ Μ. - ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 76-80

Πέμπτη (4/11)

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 82-91

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 81-48

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 75-70

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ - ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ 85-82

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.