ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Η μάχη των τελικών σε αριθμούς – Η ώρα και το κανάλι του Game 1

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Intime

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Οι δύο «αιώνιοι» του ελληνικού αθλητισμού θα κοντραριστούν και πάλι στους τελικούς της Basket League, μετά από τέσσερα χρόνια.

Ο πρώτος τελικός, μάλιστα, έχει ιστορική χροιά καθώς είναι ο 200ός μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού.

«Ερυθρόλευκοι» και «πράσινοι» θα διεκδικήσουν τον τίτλο, με τη σειρά των τελικών να ξεκινάει από το ΣΕΦ, καθώς η ομάδα του Πειραιά έχει το πλεονέκτημα έδρας.

Ο Ολυμπιακός ξεκινά «κουβαλώντας» τον τίτλο του φαβορί κι έχει τον πρώτο λόγο για να κατακτήσει το 13ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και το πρώτο μετά το 2016. Ο Παναθηναϊκός, όμως, είναι η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους και ακόμα και σε μια σεζόν με πολλά προβλήματα θα τα δώσει όλα για τον 41ο τίτλο του στη Basket League.

Η ώρα και το κανάλι του Game 1

Η σειρά των τελικών της Basket League ξεκινάει το βράδυ του Σαββάτου (11/6). Το τζάμπολ του Game 1 που θα γίνει στο ΣΕΦ είναι προγραμματισμένο για τις 21:00, με την ΕΡΤ3 να καλύπτει τηλεοπτικά τον αγώνα. Επίσης, μπορείτε να δείτε την εξέλιξη του μέσα από το Live Blog του Newsbomb.gr.

Οι αριθμοί του Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Οι αριθμοί Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Basket Leagueesake.gr

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

MILESTONE

*Ακόμη και με τον μικρότερο δυνατό αριθμό αγώνων σε αυτή τη σειρά, με την προϋπόθεση ότι θα είναι παρών σε όλους, ο Κώστας Παπανικολάου θα γίνει ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού που θα φτάσει τα 250 παιχνίδια στη Basket League. Ο διεθνής φόργουορντ μέσα από την ημιτελική σειρά με τον Προμηθέα έφτασε τα 247.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* 13 συνεχόμενα παιχνίδια με διψήφιο ranking έχει φτάσει ο Σάσα Βεζένκοφ που στο σύνολο των 26 εμφανίσεων του στο φετινό πρωτάθλημα, έμεινε μόνο μία φορά σε μονοψήφιο αριθμό. Είχε εννιά στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή.

* Ο Τόμας Ουόκαπ έμεινε χωρίς λάθος στα τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια του στα πλέι οφ, κάνοντας δύο μόνο στον πρώτο ημιτελικό με τον Προμηθέα.

* Εννιά συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος με τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο μετράει ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Μετά τις δύο πρώτες σειρές πλέι οφ ο Ολυμπιακός είναι η πιο εύστοχη ομάδα της φετινής Basket League σε βολές (76,3%), δίποντα (63,25%) και τρίποντα (40,35%).

- Τα επιθετικά ριμπάουντ είναι η στατιστική κατηγορία στην οποία ο Ολυμπιακός είναι χαμηλότερα από οποιαδήποτε άλλη, όντας 7ος σε μέσο όρο με 10,24.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

MILESTONE

* Έτοιμος να σπάσει το «φράγμα» των 2.000 πόντων είναι ο Ιωάννης Παπαπέτρου. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έχει 1.994 σε 228 αγώνες (8,74 μέσος όρος) και θα γίνει ο 69ος που θα φτάσει σε αυτό το επίτευγμα στα χρόνια του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

ΤΑ ΣΕΡΙ

* Ο Ντάριλ Μέικον είχε 12+ πόντους στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της σειράς με τη Λάρισα 15 και μέσο όρο συνολικά σε αυτήν.

* Ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε 9+ ριμπάουντ σε καθένα από τα πέντε παιχνίδια της ημιτελικής σειράς των πλέι οφ.

* Ο Λεωνίδας Κασελάκης έμεινε χωρίς λάθος σε όλη τη σειρά αγώνων με τη Λάρισα, σε συνολικά 85 λεπτά παρουσίας στο παρκέ.

ΤΑ + ΚΑΙ ΤΑ –

+ Ο Παναθηναϊκός έχει τον μεγαλύτερο μέσο όρο ριμπάουντ στη φετινή Basket League με 38,52 ενώ είναι πρώτος και στις τάπες με 3,39 και η ομάδα με τα λιγότερα λάθη, κάνοντας 11,19 ανά αγώνα.

- Με 6,16 κλεψίματα σε καθένα από τα 31 παιχνίδια του ως τώρα στο πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός έχει τον τρίτο μικρότερο μέσο όρο της Basket League.

*Με πληφορορίες από το esake.gr

Σχετικές ειδήσεις