ΜΠΑΣΚΕΤ

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 62-68: Πήρε το πλεονέκτημα από το ΟΑΚΑ! - Δείτε τα highlights

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 62-68: Πήρε το πλεονέκτημα από το ΟΑΚΑ! - Δείτε τα highlights

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 68-62 το «τριφύλλι» στο ΟΑΚΑ κι «αγκάλιασαν» το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Basket League.

Ο Ολυμπιακός νίκησε για τέταρτη σερί φορά την τρέχουσα σεζόν τον Παναθηναϊκό κι ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρώτη θέση στη regular season του ελληνικού πρωταθλήματος.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα που έχουν πλέον 4-1 στα ντέρμπι «αιωνίων», πέρα από το «διπλό», κάλυψαν και το -5 της ήττας στον πρώτο γύρο στο ΣΕΦ κι έκαναν ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του νταμπλ.

Η ποιότητα κι οι περισσότερες λύσεις της ομάδας του Πειραιά έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τελική έκβαση του αγώνα. Οι γηπεδούχοι πάλεψαν, αλλά στα κρίσιμα σημεία οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν αποτελεσματική άμυνα και κυρίως είχαν «καθαρό» μυαλό, ακόμα κι όταν βρέθηκαν στο -6. Επίσης, βρήκαν «εύκολους» πόντους από τη γραμμή των βολών, καθώς είχαν 14/18 έναντι μόλις 3/6 του «τριφυλλιού».

Η εξέλιξη του Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

Οι δύο ομάδες μπήκαν νευρικά στο παρκέ κι ήταν αρκετά άστοχοι. Τα μακρινά σουτ του Παπαπέτρου κι ο εξαιρετικός και στις δύο πλευρές του παρκέ, Παπαγιάννης βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να επιβάλει τον ρυθμό του. Βέβαια, οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να αποκομίσουν κέρδη, καθώς ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις από τον πάγκο (βλ. 18π. οι αναπληρωματικοί του).

Το «τριφύλλι» συνέχισε να παίζει με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, βάζοντας έτσι και τον κόσμο του στην εξίσωση. Οι παίκτες του Πρίφτη είχαν το μομέντουμ και προηγήθηκαν με 45-39 (25’), την ώρα που ο Ντόρσεϊ ήταν αρνητικός (1/7 σουτ, 0/2 βολές, 2 λάθη) για τους φιλοξενούμενους. Ένα σερί 8-0 ανέτρεψε την κατάσταση για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι βρέθηκαν στο +4 (52-48), πριν ο Παπαγιάννης μειώσει με buzzer beater στο φινάλε της περιόδου.

Ο ΜακΚίσικ ήταν και πάλι πρωταγωνιστής σε «αιώνιο» ντέρμπι, ενώ ο Βεζένκοφ ήταν άκρως ουσιαστικός. Την ίδια ώρα, η άμυνα του Ολυμπιακού περιόρισε τον Νέντοβιτς και κάπως έτσι το ματς πήγε εκεί που ήθελε. Ο Έβανς αποβλήθηκε με πέντε φάουλ σε ένα κρίσιμο σημείο, ενώ η ομάδα του Πειραιά εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις βολές που κέρδισε. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 7/8 στα τελευταία λεπτά, όπου με επιμέρους σκορ 12-5 μετέτρεψαν το 57-56 στο τελικό 62-68.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Παπαπέτρου - Πουρσανίδης Γ. - Τσαρούχα.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-15, 34-34, 50-52, 62-68.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Πρίφτης): Παπαγιάννης 10 (8ριμπ.), Παπαπέτρου 14 (4/6), Νέντοβιτς 18 (3), Έβανς 4 (5ριμπ.), Σαντ Ρος 5 (6ριμπ.), Μέικον 7 (1), Μποχωρίδης, Ουάιτ 2, Μαντζούκας 2.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 11 (1), Ντόρσεϊ 2, Φαλ 6, Βεζένκοβ 13 (3τρ., 15ριμπ.), Παπανικολάου 3, Λούντζης, Λαρεντζάκης, Σλούκας 12 (2τρ., 7ασ.), Μάρτιν 1, Πρίντεζης 2, ΜακΚίσικ 18 (1).

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Δημήτρης Πρίφτης (Παναθηναϊκός)

Γιώργος Μπαρτζώκας (Ολυμπιακός)

Διαβάστε επίσης:

Euroleague: Δεύτερος σε έσοδα ο Ολυμπιακός, πέμπτος ο Παναθηναϊκός – Η καταγραφή της «Mozzart Sport»