ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 76-81: Κερδίζει στο ΣΕΦ με όλους τους τρόπους!

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 76-81
Εντυπωσιακή νίκη για τον Παναθηναϊκό επί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ.
INTIME / ΒΗΧΟΣ ΝΙΚΟΣ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Τεράστια νίκη για τους «πράσινους», που έσπασαν την αήττητη έδρα των «ερυθρόλευκων» σε Ελλάδα και Ευρώπη με μια μάγκικη ανατροπή και το τελικό 86-71 που υπενθύμισε ότι το «τριφύλλι» στο ΣΕΦ κερδίζει όπως και όποτε θέλει.

Ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν έδειχνε ανεβασμένος, ήταν εντυπωσιακός σε όλα τα παιχνίδια του στο ΣΕΦ όπου δεν είχε νίκη σε Basket League και Euroleague και εμφανιζόταν ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το ντέρμπι της Δευτέρας. Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα, έκανε μια κακή σεζόν ως τώρα και ήταν τελευταίος στη βαθμολογία της Euroleague ενώ και στο ελληνικό πρωτάθλημα γνώρισε μια ήττα σοκ από τον Άρη και δεν είχε πείσει με την εικόνα του. Όλα αυτά, ωστόσο, όταν «ερυθρόλευκοι» και «πράσινοι» τίθενται αντιμέτωποι πάνε.. περίπατο κι αυτό επιβεβαιώθηκε περίτρανα και τη Δευτέρα. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη με μια μεστή εμφάνιση, με τεράστια ψυχικά αποθέματα, «γύρισε» τον αγώνα ενώ έχασε με 14 πόντους και έφυγε με σπουδαία νίκη 81-76 από το Φάληρο.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επιβεβαίωσε για πολλοστή φορά τα τελευταία 25 χρόνια, ότι σε όποια κατάσταση κι αν είναι ο Ολυμπιακός θα έχει σοβαρό πρόβλημα απέναντί του. Το «τριφύλλι» δεν θύμισε σε τίποτα την εικόνα που έδειχνε ως τώρα, αλλά θύμισε τις μεγάλες νίκες και εμφανίσεις που έχει πετύχει κατά καιρούς στην έδρα των Πειραιωτών. Με τον Νεμάνια Νέντοβιτς σε ένα καταπληκτικό βράδυ, τον Χάουαρντ Σαντ Ρος καταλυτικό σε άμυνα και επίθεση, τον Γιώργο Παπαγιάννη να δίνει μεγάλες μάχες με τον εξαιρετικό Μουσταφά Φαλ που οδηγούσε τον Ολυμπιακό σε διαφαινόμενη νίκη, οι «πράσινοι» κατάφεραν να «σπάσουν» το αήττητο της έδρας της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα για τη φετινή σεζόν και να υπενθυμίσουν σε όλους ότι η φανέλα του «τριφυλλιού» με τα έξι αστέρια, παραμένει κάτι παραπάνω από βαριά.

Το πρώτο ημίχρονο είχε όλα τα χαρακτηριστικά του ντέρμπι στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός με τη δύναμη της έδρας ξεκίνησε δυνατά, όμως, γρήγορα ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε την κατάσταση και κατάφερε να κλείσει με προβάδισμα (15-14) το πρώτο δεκάλεπτο. Ανάλογη ήταν η συνέχεια και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τις δυο ομάδες να συμβαδίζουν και τους «πράσινους» να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 36-33. Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός «έσφιξε» την άμυνά του, βρήκε λύσεις στην επίθεση και με αιχμή του δόρατος τον Μουσταφά Φαλ έφτασε στο +11 (59-48). Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν και με +14, όμως, ο Νεμάνια Νέντοβιτς πήρε… τ’ όπλο του κι επανάφερε τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι. Οι «πράσινοι» σκόραραν επτά τρίποντα και 33 πόντους στην τελευταία περίοδο, για να φτάσουν στο εντυπωσιακό 81-76 και στη μεγάλη νίκη στο ΣΕΦ.

Τα Δεκάλεπτα: 14-15, 33-36, 59-48, 76-81

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ουόκαπ 3, Ντόρσεϊ 7 (1), Φαλ 17, Βεζένκοφ 19 (1), Παπανικολάου 5 (1), Λαρεντζάκης 5 (1), Σλούκας 10, Μάρτιν, Πρίντεζης 2, Ζαν-Σαρλ 4, ΜακΚίσικ 4

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (Πρίφτης): Πέρι 3, Μέικον 6, Παπαγιάννης 8, Παπαπέτρου 13 (3), Ουάιτ 4, Καββαδάς, Κασελάκης 11 (1), Νέντοβιτς 24 (4), Έβανς 2, Σαντ-Ρος 10 (2)

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Αρναούτογλου: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες - Καταιγίδες και στην Αττική

Επίδομα Θέρμανσης: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ – Οι δικαιούχοι, τα κριτήρια, οι προϋποθέσεις

Γιάννης Καλλιάνος: «Λύγισε» στον αέρα για τους γονείς του που δίνουν μάχη με τον κορονοϊό (vid)