ΜΠΑΣΚΕΤ

Μωραΐτης στο Newsbomb.gr: «Ζω την κάθε στιγμή στην Εθνική» - Ξεκινούν τα φιλικά για την Ελλάδα

Δημήτρης Μωραΐτης
Intime News

Εθνική ομάδα: Η Ελλάδα μπαίνει σε περίοδο φιλικών αγώνων ενόψει Eurobasket 2022, με τον Δημήτρη Μωραΐτη να μιλάει στο Newsbomb.gr για τις μοναδικές εμπειρίες που αποκομίζει από την προετοιμασία.

Ο γκαρντ του Περιστερίου αποτελεί ένα από τα πρόσωπα που αναμένεται να συνθέσουν την Εθνική του μέλλοντος.

Η παρουσία του στην προετοιμασία του Eurobasket 2022, συνεπώς, αποτελεί για τον ίδιο, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της nouvelle vague του ελληνικού μπάσκετ μια μοναδική ευκαιρία για «συλλογή» εμπειριών και εικόνων. Αυτό τόνισε κι ο Δημήτρης Μωραΐτης μιλώντας στο Newsbomb.gr.

«Είναι τιμή που βρίσκομαι εδώ! Είναι πολύ σημαντικό όταν καλούνται νεότερα παιδιά, γιατί αποκτούμε εμπειρίες. Το κλίμα είναι πολύ καλό, δουλεύουμε πολύ σκληρά και πιστεύω ότι θα πάμε για κάτι πολύ καλό», ήταν το αρχικό του σχόλιο του 23χρονου διεθνή.

Εθνικη ομαδα
Ο Δημήτρης Μωραΐτης αποτελεί ένα από τα πρόσωπα που αναμένεται να συνθέσουν την Εθνική του μέλλοντος.Intime News

Όσο για το γεγονός ότι κάνει προπονήσεις δίπλα σε πολύ έμπειρους παίκτες κι έναν πρωταθλητή του ΝΒΑ, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ανέφερε: «Ο,τι και να πω είναι λίγο. Πιστεύω οι εμπειρίες κι οι εικόνες που παίρνω, δουλεύοντας με αυτά τα παιδιά, είναι μοναδικές, θα με βοηθήσουν και στο μέλλον. Τα συναισθήματα είναι απερίγραπτα και ζω την κάθε στιγμή».

Τέλος, για τις υψηλές προσδοκίες που υπάρχουν για την Ελλάδα κι αν η ομάδα μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτές, υπογράμμισε: «Σίγουρα! Πέρα από το υλικό έχουμε και πολύ καλούς προπονητές, τον κ. Ιτούδη με τους βοηθούς του. Δουλεύουμε πολύ καλά, κι όπως είπε κι ο Παπαγιάννης μπορούμε να πάμε για ένα μετάλλιο, γιατί το αξίζουμε. Πιστεύω ότι θα κάνουμε κάτι καλό».

Περίοδος φιλικών για την Εθνική

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπαίνει σταδιακά στην τελική ευθεία για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων και φυσικά του Eurobasket 2022. Η αρχή γίνεται την Τρίτη (9/8), με το πρώτο ματς κόντρα στην Ισπανία στο ΟΑΚΑ, όπου αναμένεται να γίνουν και τα πρώτα «κοψίματα».

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ένα ακόμα φιλικό των δύο ομάδων στην Ισπανία και το τουρνουά Ακρόπολις, το οποίο παραδοσιακά λειτουργεί ως πρόβα τζενεράλε. Κάτι που ισχύει και φέτος για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα του τουρνουά Ακρόπολις

Τετάρτη 17 Αυγούστου

  • 18:00 Τουρκία - Γεωργία
  • 21:00 Ελλάδα - Πολωνία

Πέμπτη 18 Αυγούστου

  • 18:00 Πολωνία - Τουρκία
  • 21:00 Γεωργία - Ελλάδα

Παρασκευή 19 Αυγούστου

  • 18:00 Γεωργία - Πολωνία
  • 21:00 Ελλάδα - Τουρκία

Οι ώρες και το κανάλι με Σερβία και Βέλγιο

Πριν ταξιδέψει στο Μιλάνο για τη φάση των ομίλων του Eurobasket 2022, η Εθνική θα παίξει με τη Σερβία στη Stark Arena και με το Βέλγιο στο ΟΑΚΑ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Το ματς στο Βελιγράδι θα διεξαχθεί την 25η Αυγούστου και θα ξεκινήσει στις 21:00, ενώ εκείνο στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων θα πραγματοποιηθεί στις 28/8 και το τζάμπολ θα γίνει στις 20:00. Αμφότερα τα ματς θα μεταδοθούν από τα κανάλια Novasports, τα οποία έχουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα της διοργάνωσης.

Η αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα φτάσει στις 31 Αυγούστου στην Ιταλία, όπου θα κάνει πρεμιέρα κόντρα στην Κροατία στις 2 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα της Εθνικής ως το Eurobasket 2022

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΑΓΩΝΑΣ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

9 Αυγούστου

Ελλάδα – Ισπανία

Φιλικό

11 Αυγούστου

Ισπανία – Ελλάδα

Φιλικό

17-19 Αυγούστου

Ελλάδα, Γεωργία, Πολωνία, Τουρκία

Τουρνουά Ακρόπολις

25 Αυγούστου

Σερβία – Ελλάδα

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023

28 Αυγούστου

Ελλάδα – Βέλγιο

Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023

*Τα φιλικά με την Ισπανία, όπως και το τουρνουά Ακρόπολις θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις