ΜΠΑΣΚΕΤ

NBA: Πέρασαν Νάγκετς και Σανς που συνθέτουν το πρώτο ζευγάρι - Break Χοκς στη Βοστώνη (vids)

NBA: Πέρασαν Νάγκετς και Σανς που συνθέτουν το πρώτο ζευγάρι - Break Χοκς στη Βοστώνη (vids)
AP Photo/David Zalubowski

NBA: Την πρόκρισή τους στον επόμενο γύρο των play offs της Δύσης πήραν οι Νάγκετς και οι Σανς, μετά τις νίκες επί των Τίμπεργουλβς και Κλίπερς, αντίστοιχα. Μείωσαν 3-2 με break στη Βοστώνη οι Χοκς.

Στη Μινεσότα, οι Νάγκετς επιβεβαίωσαν το ρόλο του φαβορί, καθώς επικράτησαν 112-109 των Τίμπεργουλβς, έκαναν το 4-1 στην σειρά και πήραν την πρόκριση στα ημιτελικά. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους γηπεδούχους ήταν οι Νίκολα Γιόκιτς και Τζαμάλ Μάρεϊ.

Ο Σέρβος τελείωσε τον αγώνα μ’ ένα ακόμα triple double, μια και είχε 28 πόντους, 17 ριμπάουντ και 12 ασίστ, ενώ ο δεύτερος τελείωσε τον αγώνα με 35 πόντους. Ο Καρλ Άντονι Τάουνς με 26 πόντους και 11 ριμπάουντ και ο Άντονι Έντουαρντς με 29 πόντους προσπάθησαν για τους «Λύκους», όμως, οι Νάγκετς έκλεισαν θέση στην επόμενη φάση.

Εκεί θα αντιμετωπίσουν τους Σανς, οι οποίοι επιβλήθηκαν 136-130 των Λος Άντζελες Κλίπερς και έκαναν το 4-1 στη σειρά. Όλα κρίθηκαν στο τρίτο δωδεκάλεπτο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Μεγάλοι πρωταθλητές για τους νικητές ήταν οι Μπούκερ και Ντουράντ. Ο πρώτος τελείωσε τον αγώνα με 47 πόντους και 10 ασίστ, ενώ ο δεύτερος είχε 31 πόντους. Ο Πάουελ πάλεψε περισσότερο για τους Κλίπερς με 27 πόντους, τη στιγμή που ο Πάμλι είχε double double με 20 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Τέλος, στη Βοστώνη, οι Χοκς έμειναν «ζωντανοί», μετά τη νίκη 119-117 απέναντι στους Σέλτικς, καθώς μείωσαν 3-2 τη σειρά. Ο Τρέι Γιανγκ ήταν αυτός που έκρινε το ματς, μια και ήταν ο παίκτης που διαμόρφωσε το αποτέλεσμα του αγώνα, με εύστοχο τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Ο γκαρντ των «Γερακιών» τελείωσε τον αγώνα με 38 πόντους και 13 ασίστ, με τον Τζον Κόλις να τον βοηθά, σκοράροντας 22 πόντους. Ο Τζέιλεν Μπράουν ήταν ο πρώτος σκόρερ των Σέλτικς με 35 πόντους, ενώ ο Τζέισον Τέιτουμ τελείωσε το ματς με 19 πόντους.

Σχετικές ειδήσεις