ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα έξοδα διατροφής ενώ έχουν πριβέ μπουφέ οι εκατομμυριούχοι του ΝΒΑ!

Τα έξοδα διατροφής ενώ έχουν πριβέ μπουφέ οι εκατομμυριούχοι του ΝΒΑ!

Η απίθανη αποζημίωση για ημερήσια διατροφή που προβλέπεται στο ΝΒΑ, παρότι οι ομάδες παρέχουν τρία γεύματα στα ξενοδοχεία της αποστολής.

Τα συμβόλαια στο ΝΒΑ είναι πλουσιοπάροχα. Ακόμη και τα χαμηλότερα που προβλέπονται, εξασφαλίζουν μια ανετότατη ζωή στους αθλητές και τα μέλη των προπονητικών τιμ. Όμως μη νομίζετε πως ο μισθός ή οι χορηγίες είναι τα μόνα έσοδα των παικτών στο «μαγικό κόσμο».

Όπως προβλέπει η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας που έγινε γνωστή και θα ισχύει μέχρι το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε, για κάθε μέλος των ομάδων υπάρχει αποζημίωση διατροφής στις εκτός έδρας υποχρεώσεις της σεζόν. Δηλαδή ένα φιξ ποσό το οποίο δίνεται για να τρώνε τα μέλη των ομάδων.

Φυσιολογικό οι εργαζόμενοι, οι φροντιστές κτλ, να παίρνουν αυτό το ποσό. Το περίεργο είναι να το παίρνουν οι αθλητές και τα μέλη των τεχνικών τιμ. Γιατί πέραν των μισθών τους, υπάρχει και ο μπουφές πρωινού, μεσημεριανού και βραδινού σε ειδικό πριβέ χώρο των ξενοδοχείων. Κάτι που έτσι κι αλλιώς παρέχεται, απλά οι ιδιότροποι αστέρες του ΝΒΑ συνήθως δεν τον προτιμούν.

Έτσι τρώνε απ’ έξω, οπότε τους δίνεται ημερησίως αποζημίωση 156 δολάρια. Ποσό που τους περιμένει σε φάκελο μόλις μπαίνουν στο αεροπλάνο για να αναχωρήσουν για τις εκτός έδρας υποχρεώσεις τους. Συνολικά για όσες μέρες χρειαστεί να απουσιάσουν απ’ τη βάση τους.

Τώρα, αν κάποιος επιλέξει να φάει στον ειδικό χώρο του ξενοδοχείου, δεν επιστρέφει τα χρήματα αυτά που του έχουν δοθεί. Ούτε απαιτείται κάποια απόδειξη για να δικαιολογηθεί το έξοδο. Κοινώς αν το επιθυμούν οι αθλητές, απλά κρατούν τα χρήματα.