ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟ ΕΠΤΑΣΤΕΡΟ «ΤΡΙΦΥΛΛΙ»

Παναθηναϊκός AKTOR: Η Αθήνα «γκρεμίζει» τα τείχη για τους Πρωταθλητές Ευρώπης - Το μεσημέρι η άφιξη

Παναθηναϊκός AKTOR: Έτοιμη να υποδεχθεί τους νέους Πρωταθλητές Ευρώπης είναι η Αθήνα.
Παναθηναϊκός AKTOR: Η Αθήνα «γκρεμίζει» τα τείχη για τους Πρωταθλητές Ευρώπης - Το μεσημέρι η άφιξη
Eurokinissi
3'

Ο Παναθηναϊκός AKTOR επέστρεψε και το έκανε με εμφατικό τρόπο. Οι «πράσινοι» βρίσκονται στην κορυφή της Ευρώπης, καθώς «σμπαράλιασαν» την προηγούμενη Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ρεάλ Μαδρίτης. Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν επιβλήθηκαν 95-80 στον μεγάλο τελικό του Final 4 του Βερολίνου και «γκρέμισαν» τη «Βασίλισσα».

Μεγάλος πρωταγωνιστής για το «τριφύλλι» ήταν ο αρχηγός του, Κώστας Σλούκας. Ο Έλληνας γκαρντ αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης, πραγματοποιώντας ηγετική εμφάνιση στον τελικό, έχοντας απολογισμό 24 πόντους με στατιστική που… βγάζει μάτια. Συγκεκριμένα, ο διεθνής άσος είχε 4/4 τρίποντα, 2/2 δίποντα και 8/9 βολές σε 25 λεπτά που πάτησε στο παρκέ.

Παράλληλα, ο Κώστας Σλούκας έγραψε ιστορία, μια και πλέον μετράει τέσσερις κατακτήσεις Euroleague με τρεις διαφορετικές ομάδες, με τον Ολυμπιακό, το 2012 και το 2013 και με την Φενέρμπαχτσε το 2017, κάτι που έχει πετύχει μόνο ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, με την Μπαρτσελόνα, το 2003, την Μακάμπι Τελ Αβίβ το 2004 και το 2005 και τον Παναθηναϊκό το 2009.

Σήκωσε το 7ο στον ουρανό του Βερολίνου

Ο Κώστας Σλούκας κι ο Εργκίν Αταμάν σήκωσαν την κούπα στον ουρανό της Uber Arena. Οι στιγμές που διαδραματίστηκαν στιγμές πριν από τη λήξη, αλλά και μετά το τέλος του αγώνα ήταν μοναδικές και δύσκολα μπορεί κάποιος να τις περιγράψει με λέξεις.

Ο MVP του Final Four, Κώστας Σλούκας κι ο πρωτεργάτης της σπουδαίας επιτυχίας, Εργκίν Αταμάν ήταν αυτοί που σήκωσαν πρώτοι το τρόπαιο. Ήταν μια μοναδική στιγμή που άπαντες στον Παναθηναϊκό AKTOR περίμεναν 13 χρόνια.

Έτσι «σμπαράλιασε» τη Ρεάλ ο Παναθηναϊκός

Οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν έδειξαν απόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο τους, δεν έχασαν το… μυαλό τους στα πρώτα λεπτά του αγώνα, όπου η «Βασίλισσα» μπήκε δυνατά και πήρε προβάδισμα ακόμα και 14 πόντων.

Ωστόσο, οι «πράσινοι» με δύναμη από την άμυνά τους μπόρεσαν να αλλάξουν τα δεδομένα, να φέρουν τούμπα τον τελικό και στο τέλος να κατακτήσουν το 7ο τρόπαιο στην ιστορία του συλλόγου.

Η Αθήνα «γκρεμίζει» τα τείχη της για τους Πρωταθλητές Ευρώπης

Η αποστολή του Παναθηναϊκού AKTOR επιστρέφει στην Αθήνα το μεσημέρι της Δευτέρας (27/05). Οι Πρωταθλητές Ευρώπης θα αναχωρήσουν από το Βερολίνο το πρωί και αναμένεται να προσγειωθούν στο «Ελ. Βενιζέλος» το μεσημέρι στις 13:30. Οι παίκτες, το τεχνικό επιτελείο και τα μέλη της αποστολής θα βγουν από την «Πύλη 7» του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, όπου αναμένεται να αποθεωθούν από χιλιάδες οπαδούς της ομάδας.

Ωστόσο, αυτή θα είναι μόνο η… αρχή για τους θριαμβευτές του Final 4 του Βερολίνου, αφού η αποστολή θα αναχωρήσει άμεσα για το ΟΑΚΑ, όπου θα… στηθεί μια μίνι γιορτή, ενώπιον των οπαδών τους.

Γλέντι σ’ όλη την Αθήνα για τους Πρωταθλητές Ευρώπης

Ένα τεράστιο γλέντι στήθηκε στην Αθήνα, αμέσως μετά το τέλος του μεγάλου τελικού. Η Λεωφόρος Αλεξάνδρας και η πλατεία Ομόνοιας αποτέλεσαν τα δύο βασικά σημεία συγκέντρωσης των οπαδών των «πράσινων», οι οποίοι πανηγύρισαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (27/05) την κατάκτηση του 7ου ευρωπαϊκού.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή