ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο 17χρονος που έγραψε ιστορία στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Ο 17χρονος που έγραψε ιστορία στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Ο Μάριο Μιτάι πραγματοποίησε το επαγγελματικό του ντεμπούτο στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ κι έγραψε ιστορία με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα!

Οι πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών έκαναν τον Μάσιμο Καρέρα να δώσει την ευκαιρία στον Μάριο Μιτάι, ο οποίος ξεκίνησε βασικός πραγματοποιώντας το επαγγελματικό του ντεμπούτο σε ηλικία 17 ετών, 2 μηνών και 13 ημερών!

Ο Αλβανός μπάκ, ο οποίος υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο μόλις τον περασμένο Αύγουστο, έγινε έτσι ο νεότερος ξένος στην ιστορία της ΑΕΚ, ξεπερνώντας τον συμπαίκτη του, Ζίγκα Λάτσι.

Βέβαια, ο Μιτάι είναι στη θεωρία ξένος καθώς έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στη Νέα Ιωνία, αν και είναι διεθνής με τις «μικρές» εθνικές της Αλβανίας.

Μάλιστα, μετά το τέλος του αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, οι συμπαίκτες του έσπευσαν να του δώσουν συγχαρητήρια με την έκπληξη του νεοφερμένου Μουαμέρ Τάνκοβιτς να ξεχωρίζει!

«Φίλε, αυτό ήταν το πρώτο σου ματς στο πρωτάθλημα;» ρώτησε ο Σουηδός κι όταν ο Μιτάι του απάντησε καταφατικά, γύρισε του έδωσε το χέρι και του είπε: «Μπράβο φίλε, συγχαρητήρια, καλή επιτυχία στην καριέρα σου».

Ο «παλιός» Έλντερ Λόπες βρέθηκε δίπλα στον νεαρό μπακ, τον οποίο εμψύχωνε συνέχεια πριν την έναρξη αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα. Επίσης, στο τέλος του αγώνα του έδωσε το χέρι και του είπε ότι τα πήγε πολύ καλά.

Συνολικά, ο Μιτάι είναι ο τέταρτος νεότερος παίκτης που φόρεσε τη φανέλα της AEK στην Α' Εθνική/Super League. Δύο ποδοσφαιριστές έχουν παίξει πριν κλείσουν τα 17 χρόνια τους, ο Ταξιάρχης Φούντας και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης, ενώ ακολουθεί ο πρόσφατα αποβιώσας, Σπύρος Πομώνης.

Παράλληλα ο Μιτάι έγινε ο δεύτερος νεότερος ποδοσφαιριστής που παίζει φέτος στο πρωτάθλημα Super League, μετά τον Γιώργο Κούτσια του ΠΑΟΚ.

Δείτε στο gallery τους νεότερους που έχουν παίξει με την ΑΕΚ στην Α' Εθνική/Super League

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1: Χωρίς νικητή η «αετομαχία» του ΟΑΚΑ (vids+pics)