FIFA - Πρόεδρος Αϊτής: Δια βίου αποκλεισμός για σεξουαλική κακοποίηση, οι τοπικές αρχές τον αθώωσαν!

Newsbomb

Μια πολύ περίεργη εξέλιξη παίρνει η περιβόητη υπόθεση του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αϊτής, ο οποίος φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά γυναίκες.

Ο Ιβ Ζαν-Μπαρτ κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά πολλές γυναίκες, ακόμα και ανήλικα κορίτσια, εκμεταλλευόμενος την ισχύ που του δίνει η θέση!

Η υπόθεση έφτασε μέχρι την FIFA, η οποία μετά από τρεις 90ήμερες τιμωρίες, πήρε την Παρασκευή (20/11) την απόφαση να τον αποκλείσει δια βίου από το ποδόσφαιρο. Επίσης, του επιβλήθηκε πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ.

«Το δικαστικό τμήμα της ανεξάρτητης επιτροπής δεοντολογίας κρίνει τον Ιβ Ζαν-Μπαρτ, τον Πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ένωσης της Αϊτής (FHF) και πρώην μέλος της μόνιμης επιτροπής της FIFA, ένοχο για κατάχρηση της θέσης του, παρενόχληση και κακοποίηση σεξουαλική σε διάφορες γυναίκες ποδοσφαιριστών, συμπεριλαμβανομένων ανηλίκων κατά παράβαση του κώδικα δεοντολογίας της FIFA» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, όμως, ο Ζαν-Μπαρτ απαλλάχθηκε απ' όλες τις κατηγορίες από τις τοπικές αρχές της Αϊτής και μάλιστα σκοπεύει να κινηθεί νομικά κατά της FIFA.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις ο δικηγόρος του: «Είναι μια απόφαση παρωδία από την FIFΑ και μια καθαρά πολιτική κίνηση. Σε αντίθεση με το δικαστικό σώμα της Αϊτής που ερεύνησε σωστά και έκρινε πως ο κύριος Ζαν-Μπαρτ δεν είναι ένοχος για κάποιο από τα αδικήματα που του είχαν προσάψει. Η FIFA απέτυχε να επανεξετάσει τα πραγματικά στοιχεία, γι 'αυτό ο κύριος Ζαν-Μπαρτ αναμένει να απαλλαγεί πλήρως και να απαλλαχθεί πλήρως μετά από την προσφυγή του στο αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σοκαριστική έρευνα: Νούμερο 1 σημείο μετάδοσης κορονοϊού τα σούπερ μάρκετ - Τα σχολεία στη 2η θέση

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved