ΚΟΣΜΟΣ

Σοκαριστική έρευνα: Νούμερο 1 σημείο μετάδοσης κορονοϊού τα σούπερ μάρκετ - Τα σχολεία στη 2η θέση

Σοκαριστική έρευνα: Νούμερο 1 σημείο μετάδοσης κορονοϊού τα σούπερ μάρκετ - Τα σχολεία στη 2η θέση
Unsplash

Τα σούπερ μάρκετ είναι ο πιο συχνός χώρος έκθεσης στον κορονοϊό για όσους προσβάλλονται στην Αγγλία, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από την υπηρεσία Δημόσια Υγείας Αγγλίας (PHE).

Η Αρχή Δημόσιας Υγείας της χώρας (PHE) δημοσίευσε μέρος των στοιχείων που προέκυψαν από έρευνα μεταξύ 9 Νοεμβρίου και 15 Νοεμβρίου.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι 128.808 άτομα βρέθηκαν θετικά στον ιό κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η πιο συχνή τοποθεσία στην οποία πήγαν οι εξεταζόμενοι ήταν τα σούπερ μάρκετ. Ακολουθούν τα σχολεία και τα νοσοκομεία, σύμφωνα με το Sky News.

Αναλυτικά οι τοποθεσίες:

  • Σούπερ μάρκετ - 18,3%,
  • Γυμνάσιο - 12,7%,
  • Δημοτικό σχολείο - 10,1%,
  • Νοσοκομείο - 3,6%,
  • Ξενοδοχείο - 1,5%,
  • Πανεπιστήμιο - 1,4%,
  • Γυμναστήριο - 1,1%,
  • Εστιατόριο ή καφετέρια - 1,0%.

Αυτά τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας στη Βρετανία.

Σημειώνεται πάντως ότι κατά την περίοδο στην οποία φορούν τα στοιχεία ήταν σε ισχύ στην Αγγλία το lockdown, κάτι που σημαίνει πως σε αντίθεση με την εστίαση και τα γυμναστήρια, τα σουπερμάρκετ και τα σχολεία ήταν ανοιχτά, επομένως θεωρείται εύλογο οι περισσότεροι φορείς να έχουν αναφέρει επισκέψεις σε αυτούς τους χώρους.

Μπορεί να χαλαρώσουν οι περιορισμοί τα Χριστούγεννα

Υπάρχουν ενδείξεις ότι τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη Βρετανία αρχίζουν να μειώνονται ως αποτέλεσμα των lockdown που έχουν τεθεί σε ισχύ, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Ματ Χάνκοκ, σημειώνοντας ότι αυτό ανοίγει τον δρόμο για μια χριστουγεννιάτικη περίοδο με λιγότερο αυστηρούς περιορισμούς.

«Υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αρχίζει να μειώνεται και ότι το lockdown που επιβάλαμε νωρίτερα αυτόν τον μήνα λειτουργεί», δήλωσε ο Χάνκοκ στο Sky News, προσθέτοντας ότι γίνεται η επεξεργασία μιας προσέγγισης για όλη τη χώρα όσον αφορά τους κανόνες που θα ισχύουν τα Χριστούγεννα.

«Αυτά βεβαίως δεν θα είναι σαν τα άλλα Χριστούγεννα, θα πρέπει να ισχύουν κανόνες, αλλά ελπίζουμε ότι αυτοί θα επιτρέπουν να είναι λίγο περισσότερο σαν τα κανονικά Χριστούγεννα που περιμένουν όλοι», πρόσθεσε.

Ο Χάνκοκ σημείωσε παράλληλα σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοσταθμό του BBC ότι το δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) θα υποστηριχθεί με όποιους πόρους απαιτούνται για να υλοποιηθεί ένα επιτυχές πρόγραμμα διάθεσης του εμβολίου κατά της COVID-19.

«Έχω καταστήσει σαφές στο NHS ότι θα έχουν όποιους πόρους χρειαστούν για να γίνει αυτό σωστά«, δήλωσε, προσθέτοντας ότι έχουν βρεθεί ήδη οι καταψύκτες των -70 βαθμών Κελσίου που χρειάζονται για την διατήρηση του υποψήφιου εμβολίου της Pfizer.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Βατόπουλου στο Newsbomb.gr: Lockdown τύπου Κίνας τώρα! Κλείστε τα πάντα για 15 ημέρες