ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Europa League – ΑΕΚ: Γράφει ιστορία στα 17 του ο Μάριο Μιτάι!

Europa League – ΑΕΚ: Γράφει ιστορία στα 17 του ο Μάριο Μιτάι!

Europa League: Ιστορικό θα είναι για τον Μάριο Μιτάι το παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Λέστερ.

Η «Ένωση» δοκιμάζεται στην Αγγλία με τις «Αλεπούδες» στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του Europa League κι ο Μάσιμο Καρέρε έχει επιλέξει τον 17χρονο στο αρχικό σχήμα της ομάδας. Με αυτό τον τρόπο ο νεαρός Αλβανός γράφει ιστορία, καθώς γίνεται ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί με την «Ένωση» σε ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Νωρίτερα στη σεζόν ο Μιτάι είχε γίνει κι ο νεότερος ξένος στα χρονικά του συλλόγου, όταν πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στις 18 Οκτωβρίου. Ο γεννημένος στις 6 Αυγούστου 2003 αμυντικός έγινε ο νεότερος «Ευρωπαίος» σε ηλικία 17 ετών, 4 μηνών και 4 ημερών.

Η ενδεκαδα της ΑΕΚ

Μέχρι σήμερα ο πιο μικρός ήταν ο Δημήτρης Φροξυλιάς που είχε παίξει σε ματς με την Αντερλεχτ (10/12/2010) κατά μόλις 4 ημέρες πιο μεγάλος (17 ετών, 4 μηνών και 8 ημερών) από τον Μιτάι.

Ακολουθεί ο Μιχάλης Παυλής (17 ετών, 11 μηνών και 8 ημερών) σε ματς με τη Σεβίλη (3/9/2007) και ο Παναγιώτης Ταχτσίδης ο οποίος πραγματοποίησε το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του τρεις μέρες πριν κλείσει τα 18, στις 12/2/2009 εναντίον της Έβερτον (0-1) στο ΟΑΚΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λοιμωξιολόγοι: Να ανοίξουν αυτά τα καταστήματα στις 14 Δεκεμβρίου - Στον Μητσοτάκη η τελική απόφαση