ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

European Super League: Οριστικά «μόνες» έμειναν Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Γιουβέντους

European Super League
AP Images

European Super League: Επίσημα «μόνες» να στηρίζουν το εγχείρημα της δημιουργίας «κλειστής» λίγκας έμειναν Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους.

Οι άλλοι εννιά από τους συνολικά 12 ιδρυτικούς συλλόγους της ESL υπέγραψαν δεσμευτικό συμβόλαιο για την επιστροφή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση Συλλόγων.

Να θυμίσουμε ότι πρόεδρος στην ECA είναι ο ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, ενώ οι εννέα ομάδες για τις οποίες γίνεται λόγος είναι οι Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Τότεναμ, Τσέλσι, Μίλαν, Iντερ, Ατλέτικο Μαδρίτης.

«Στην απόφασή του και μετά από μια εξαντλητική διαδικασία επανένταξης και επανεκτίμησης τους τελευταίους μήνες, το εκτελεστικό συμβούλιο της ECA έλαβε υπόψη την αναγνώριση των συλλόγων ότι το πρότζεκτ της λεγόμενης ευρωπαϊκής Super League («ESL Project») δεν ήταν προς το συμφέρον της ευρύτερης ποδοσφαιρικής κοινότητας, αλλά και τις δημόσια γνωστοποιημένες αποφάσεις τους να εγκαταλείψουν εντελώς το εν λόγω πρότζεκτ. Το διοικητικό συμβούλιο της ECA αναγνώρισε επίσης τη διακηρυγμένη βούληση των συλλόγων για ενεργό συνεργασία με την ECA στη συλλογική αποστολή της να αναπτύξει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο συλλόγων, προς το ανοιχτό και διαφανές συμφέρον όλων, όχι μόνο μερικών. Αυτή η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ECA σηματοδοτεί το τέλος ενός λυπηρού και ταραχώδους επεισοδίου για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και ευθυγραμμίζεται με το στόχο της ECA να επικεντρωθεί στην ενίσχυση της ενότητας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο» ανέφερε η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Κερατέα: Μεγάλο και ενιαίο το μέτωπο - Μάχη για να μην καεί ο Εθνικός Δρυμός του Σουνίου