ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Μετωπική» στο ποδόσφαιρο: Η UEFA ζήτησε απαλλαγή δικαστή για τη European Super League

Αλεκσαντερ Τσέφεριν UEFA
AP Images

Η UEFA είναι αποφασισμένη να τραβήξει στα άκρα την υπόθεση της European Super League και ζήτησε την απαλλαγή του δικαστή από την Ισπανία που προεδρεύει.

Η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία λίγες ώρες μετά την απόσυρση των κυρώσεών της προς τις Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους πέρασε στην αντεπίθεση.

Συγκεκριμένα, η UEFA ζήτησε την εξαίρεση του δικαστή της Μαδρίτης, υποστηρίζοντας ότι έχει μεροληπτική στάση υπέρ της ESL. Επίσης, κατέθεσε έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της ισπανικής πρωτεύουσας, κάνοντας λόγο για «σημαντικές παρατυπίες».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη (28/7), αναφέρει χαρακτηριστικά...

«Η UEFA υπέβαλε σήμερα επίσημες καταθέσεις στο Δικαστήριο της Μαδρίτης, αποδεικνύοντας τη συνεχή συμμόρφωσή της με τις εντολές. Επιπλέον, η UEFA έχει καταθέσει πρόταση για την εξαίρεση του δικαστή που προεδρεύει της τρέχουσας διαδικασίας, καθώς πιστεύει ότι υπάρχουν σημαντικές παρατυπίες σε αυτές τις διαδικασίες. Σύμφωνα με το ισπανικό δίκαιο και για τα θεμελιώδη συμφέροντα της δικαιοσύνης η UEFA αναμένει από τον εν λόγω δικαστή να παραιτηθεί, εν αναμονή της πλήρους και σωστής εξέτασης αυτής της πρότασης».

Να θυμίσουμε ότι τη Δευτέρα (27/9), η UEFA είχε στείλει επιστολή στις ομοσπονδίες-μέλη της, όπου υπογράμμιζε ότι η European Super League έχει ξεκάθαρο στόχο την απληστία. Η συγκεκριμένη κίνηση είχε ενοχλήσει την ισπανική Δικαιοσύνη και φήμες ήθελαν να ξεκινάει έρευνα για τις κινήσεις του Αλεκσάντερ Τσέφεριν και των συνεργατών του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εικόνες σοκ στη Θεσσαλονίκη: Επίθεση με καδρόνια και σουγιάδες έξω από ΕΠΑΛ - 2 τραυματίες

Συγκλονιστικό βίντεο: Κατέγραψε τη στιγμή που η θάλασσα «κατάπιε» και σκότωσε τον σύζυγό της

Ξέφυγαν τελείως στο Big Brother: Έχετε πάρει χαμπάρι τι γίνεται στο σπίτι του «Μεγάλου Αδερφού»;