ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Τσέλσι έχασε και τον βασικό χορηγό της λόγω Ρόμαν Αμπράμοβιτς

Τσέλσι
AP Images

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο μεγάλος χορηγός της Τσέλσι γνωστοποίησε την αποχώρηση της από τον σύλλογο του Λονδίνου, λόγω του Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Ο λόγος για την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας «Three», η οποία διαφημιζόταν στο μπροστινό μέρος της φανέλας, αλλά και σε σημεία του «Στάμφορντ Μπριτζ».

Η «Three» ζήτησε να αφαιρεθεί άμεσα το λογότυπο της απ’ όλα τα σημεία μέχρι νεωτέρας κι ο λόγος φυσικά είναι οι κυρώσεις που επέβαλε η Μεγάλη Βρετανία στον ιδιοκτήτη του συλλόγου, Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Η συνεργασία των δύο πλευρών ξεκίνησε τη σεζόν 2020/21 κι είχε διάρκεια τριών ετών, με προοπτική επέκτασης. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ΜΜΕ της Αγγλίας, η Τσέλσι έβαζε στα ταμεία της 48.000.000 ευρώ ετησίως από τη χορηγική συμφωνία τους.

«Ύστερα από τις πρόσφατες ανακοινώσεις κυρώσεων, ζητήσαμε από την Τσέλσι να αναστείλει προσωρινά τη χορηγία μας στο σύλλογο και μεταξύ άλλων να αφαιρέσει το brand μας από τις φανέλες και γύρω από το γήπεδο, μέχρι νεωτέρας. Αναγνωρίζουμε ότι αυτή η απόφαση θα επηρεάσει αρκετούς φίλους της Τσέλσι που ακολουθούν την ομάδα με πάθος. Ωστόσο, αισθανόμαστε ότι δεδομένων των συνθηκών και των κυβερνητικών κυρώσεων που τέθηκαν σε εφαρμογή, είναι το σωστό πράγμα να κάνουμε», ανέφερε εκπρόσωπος Τύπου της εταιρίας.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Υπό αυστηρές προϋποθέσεις η πώληση της Τσέλσι από τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Τσέλσι ζητάει χαλάρωση των κυρώσεών της - «Θα μιλήσουμε με την κυβέρνηση»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κυρώσεις και στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς από τη Μεγάλη Βρετανία

Τσέλσι: Μετά τον Ρομάν Αμπράμοβιτς τι; Όλοι οι μνηστήρες για τους «Μπλε»