ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βρετανική κυβέρνηση κατά φίλων της Τσέλσι: «Ανάρμοστη η στήριξη στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς»

Τσέλσι Ρόμαν Αμπράμοβιτς
AP Images

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ενοχλημένη από τη στήριξη των οπαδών της Τσέλσι στο πρόσωπο του Ρόμαν Αμπράμοβιτς εμφανίστηκε η βρετανική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι είναι «εντελώς ανάρμοστη».

Η πλειοψηφία των φίλων του λονδρέζικου συλλόγου βρίσκεται στο πλευρό του Ρώσου μεγιστάνα, ο οποίος άλλαξε την ιστορία της ομάδας.

Στον εντός έδρας αγώνα με τη Νιουκάστλ για την Premier League, οι οπαδοί των «μπλε» εκφράστηκαν υπέρ του Αμπράμοβιτς με πανό και συνθήματα. Επίσης, κάποιοι φορούσαν ακόμη και μάσκες με το πρόσωπο του.

Η Τσέλσι, βέβαια, βρίσκεται πλέον σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στον Ρώσο. Η κυβέρνηση, πάντως, άναψε «πράσινο» στην πώληση του συλλόγου κι ήδη η πρώτη επίσημη πρόταση είναι γεγονός, καθώς επιχειρηματικός όμιλος με έδρα τη Σαουδική Αραβία προσφέρει 2.700.000.000 λίρες.

«Αναγνωρίζουμε τη δύναμη των συναισθημάτων της ευγνωμοσύνης των ανθρώπων που υποστηρίζουν τον σύλλογο, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί εντελώς ανάρμοστη συμπεριφορά αυτή τη στιγμή», δήλωσε σήμερα (14/3) εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, προσθέτοντας ότι «οι οπαδοί έχουν κάθε δικαίωμα να δείξουν υποστήριξη στην ομάδα τους, αλλά δεν πρέπει να επιμένουν σε συνθήματα υπέρ του Αμπράμοβιτς».

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η βρετανική κυβέρνηση παραμένει πρόθυμη να διευκολύνει «την πώληση του συλλόγου», αλλά ότι εναπόκειται στην Τσέλσι να καθορίσει «τις ακριβείς παραμέτρους μιας διαδικασίας» για την πώληση.

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η πρώτη πρόταση αγοράς της Τσέλσι είναι γεγονός!

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η βρετανική κυβέρνηση μετατρέπει την έπαυλη του Αμπράμοβιτς σε καταφύγιο