ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-2: Πρωταθλητής μέσα στην Τούμπα! – «Κερδισμένος» και στο Champions League

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
Intime

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 2-1 τον «Δικέφαλο του Βορρά» στην Τούμπα και στέφθηκαν μαθηματικά πρωταθλητές για 47η φορά στην ιστορία τους.

Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν μόλις έναν βαθμό για να σφραγίσει τον τίτλο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αλλά τελικά το έπραξε πανηγυρίζοντας το «διπλό» (το πρώτο του στα playoffs) στο εξ αναβολής ντέρμπι της Super League.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έκανε την ανατροπή και «κλείδωσε» τον τίτλο τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε και σε συνδυασμό με τον χθεσινό αποκλεισμό της Βιγιαρεάλ βγήκε ευνοημένος και στο Champions League.

Συγκεκριμένα, ο πρωταθλητής Ελλάδας, μετά και την αποβολή των ρωσικών ομάδων, «κέρδισε» έναν γύρο στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ως εκ τούτου δεν θα ξεκινήσει από τον πρώτο αλλά από τον δεύτερο γύρο.

Super League
Οι σκόρερ του ΠΑΟΚ - Ολυμπιακόςslgr.gr

Όσον αφορά στο ματς, ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο πρώτο μέρος, προηγήθηκε με τον Μουργκ μόλις στο 10ο λεπτό και πήγε δίκαια στα αποδυτήρια προηγούμενος. Ο Μαρτίνς έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές στην ανάπαυλα (βλ. έβαλε Ροντρίγκες, Αγκιμπού και Τικίνιο αντί Μασούρα, Μπουχαλάκη και Τικίνιο), μεταμορφώνοντας τους «ερυθρόλευκους». Ο Ολυμπιακός ήταν άλλη ομάδα στο δεύτερο μέρος και γύρισε το ματς στα πρώτα 17 λεπτά, χάρη στα τέρματα των Ρόνι Λόπες και Ρέαμπτσιουκ.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων, αναζητώντας τουλάχιστον στο γκολ της ισοφάρισης, έχοντας την καλύτερη στιγμή τους στο 83ο λεπτό, όταν ο Ολιβέιρα πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Βατσλίκ.

Διαιτητής: Λουίς Γκοντίνιο (Πορτογαλία)
Κίτρινες: Σίντκλεϊ, Ακπομ, Μασούρας, Λόπες, Μαντί Καμαρά.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο (46' Μιχάϊ), Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Τσιγγάρας (60' Σβαμπ), Σοάρες (60' Αντρίγια Ζίφκοβιτς), Μουργκ, Μιτρίτσα (75' Ολιβέϊρα), Τσόλακ (63' Ακπομ).
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα (64' Παπαδόπουλος), Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46' Ροντρίγκες), Λόπες (78' Βρουσάϊ), Μασούρας (46' Αγκιμπού Καμαρά) και Τικίνιο (46' Ελ Αραμπί).

TA HIGHLIGHTS

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ SUPER LEAGUE

Euroleague: Με Χασάν Μάρτιν ο Ολυμπιακός στο Game 5 – Η ώρα και το κανάλι με Μονακό

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ο πρώτος τελικός θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ – Αναλυτικά το πρόγραμμα