ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κώστας Τσιμίκας: «Η Λίβερπουλ αξίζει το πρωτάθλημα» - Τα δεδομένα στην Premier League

Κώστας Τσιμίκας Λίβερπουλ
AP Images

Premier League: Ο Κώστας Τσιμίκας υπογράμμισε ότι η Λίβερπουλ αξίζει να κατακτήσει το πρωτάθλημα, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι η Μάντσεστερ Σίτι είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα.

Οι «κόκκινοι» έκαναν την ανατροπή στην έδρα της Σαουθάμπτον και διατήρησε «ζωντανό» το όνειρο της κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Premier League. Τα πάντα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική.

Ο Κώστας Τσιμίκας, ο οποίος ξεκίνησε βασικός και είχε πολύ καλή απόδοση, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Λίβερπουλ, λέγοντας ότι: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι αυτό με την Σαουθάμπτον αλλά για μία ακόμα φορά η ομάδα έδειξε πως μπορεί να κάνει πολλά πράγματα.

Έχουμε πολλές ελπίδες για την Premier League και θα παλέψουμε. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στο Μάντσεστερ Σίτι - Άστον Βίλα θέλουμε τη νίκη στο τελευταίο παιχνίδι μας μπροστά στους οπαδούς μας για να κλείσουμε καλά τη σεζόν και είναι πολύ σημαντικό για εμάς να πάρουμε τη νίκη πριν από τον τελικό του Champions League.

Απέναντι στην Σαουθάμπτον μείναμε συγκεντρωμένοι 100%, πετύχαμε δύο γκολ και νικήσαμε. Δεν τα παρατάμε ποτέ, αυτή η ομάδα έδειξε μία ακόμα φορά πόσο δυνατή είναι, πνευματικά. Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τι ομάδα!».

Στη συνέχεια, υπογράμμισε: «Στην Premier League δίνουμε τα πάντα, πιστεύω ότι αξίζουμε το τρόπαιο αλλά φυσικά και η Μάντσεστερ Σίτι είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους: πήραμε League Cup και FA Cup, είμαστε στον τελικό του Champions League.

Είμαστε δεύτεροι στην Premier League, έναν βαθμό πίσω από την Σίτι, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο για αυτή την ομάδα. Είμαι πολύ υπερήφανος και πολύ χαρούμενος για όλους».

Τα δεδομένα για Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει τον πρώτο λόγο για την κατακτήσει τον τίτλο στην Premier League, καθώς είναι στο +1 από τη Λίβερπουλ και της αρκεί η νίκη στον εντός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα για να τα καταφέρει. Οι «Reds», από την πλευρά τους, θέλουν πέρα από δική τους νίκη επί της Γουλβς στο «Άνφιλντ» και «στραβοπάτημα» των «πολιτών», για να κάνουν την ανατροπή στο φινάλε και να κατακτήσουν εκείνοι το πρωτάθλημα.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 37 αγώνες)

  1. Μάντσεστερ Σίτι 90 --Champions League--
  2. Λίβερπουλ 89 --Champions League--
  3. Τσέλσι 70 -36αγ. --Champions League--
  4. Τότεναμ 68
  5. Άρσεναλ 66
  6. Μάντσεστερ Γιουν. 58
  7. Γουέστ Χαμ 56
  8. Γουλβς 51
  9. Μπράιτον 48
  10. Λέστερ 48 -36αγ.
  11. Μπρέντφορντ 46
  12. Νιούκαστλ 46
  13. Κρίσταλ Πάλας 45 -36αγ.
  14. Άστον Βίλα 44 -36αγ.
  15. Σαουθάμπτον 40
  16. Έβερτον 36 -36αγ.
  17. Λιντς 35
  18. Μπέρνλι 34 -36αγ.
  19. Γουότφορντ 23 --Υποβιβάστηκε--
  20. Νόριτς 22 --Υποβιβάστηκε--

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Τσιμίκας: Η βραδιά της ζωής του, μέχρι την επόμενη! - Το όνειρο της Λίβερπουλ για quadruple

Στον «αέρα» η πώληση της Τσέλσι: Η προθεσμία που «καίει» τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς