ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τελικός Champions League: Η Γερουσία «άδειασε» την Κυβέρνηση με το πόρισμα του Λίβερπουλ – Ρεάλ

Τελικός Champions League
AP Photo/Manu Fernandez

Τελικός Champions League: Η γαλλική Γερουσία επιρρίπτει ευθύνες στους διοργανωτές για τα αίσχη που έλαβαν χώρα πριν από το Λίβερπουλ Ρεάλ Μαδρίτης, «αδειάζοντας» την Κυβέρνηση της χώρας που έριξε όλη την ευθύνη στους φίλους των «Reds»

Ο φετινός τελικός του Champions League στο Παρίσι δεν ήταν γιορτή, αλλά… ντροπή, λόγω των όσων έγιναν έξω από το γήπεδο κι είχαν ως αποτέλεσμα η σέντρα να γίνει με 40 λεπτά καθυστέρηση.

Σχεδόν δύο μήνες μετά τη στέψη της Ρεάλ Μαδρίτης σε Πρωταθλήτρια Ευρώπη, ακόμα αναζητούνται οι υπεύθυνοι για τα αίσχη του «Stade de France».

Η γαλλική Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έριξε την αποκλειστική ευθύνη στους Άγγλους φιλάθλους, κάτι που «απέρριψε» η Γερουσία της χώρας. Αυτό προέκυψε την Τετάρτη (13/7), μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας που πραγματοποίησε. Στο πόρισμα γίνεται λόγος για έλλειψη συντονισμού, ανεπάρκεια και κακή οργάνωση, ήτοι σε οργανωτικά προβλήματα. Κάπως έτσι, καταρρίπτονται τα λεγόμενα του υπουργού εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, ο οποίος είχε τονίσει ότι το πρόβλημα προέκυψε, καθώς πολλοί φίλαθλοι της Λίβερπουλ εμφανίστηκαν καθυστερημένα χωρίς εισιτήριο ή με πλαστό.

Ο Γερουσιαστής, Λοράν Λαφόν, ανέφερε ότι: «Τα εισιτήρια δεν μπορούν να θεωρηθούν ο μοναδικός ή ο βασικός λόγος των περιστατικών. Υπήρξε έλλειψη οργάνωσης μεταξύ διαφορετικών φορέων». Επίσης, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι υπήρξε ανεπαρκής συντονισμός ανάμεσα σε αστυνομία, ασφάλεια του σταδίου και υπεύθυνων των μεταφορών. Να θυμίσουμε ότι εκείνη την ημέρα υπήρχε απεργία των ΜΜΜ στο Παρίσι.

Σχετικές ειδήσεις