Το «ντέρμπι» με τον καρκίνο των όρχεων: Ο Αλέ κι οι ποδοσφαιριστές που τον νίκησαν!
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το «ντέρμπι» με τον καρκίνο των όρχεων: Ο Αλέ κι οι ποδοσφαιριστές που τον νίκησαν!

Ο καρκίνος των όρχεων εξελίσσεται σε μεγάλο «αντίπαλο» των ποδοσφαιριστών, με τον Σεμπαστιάν Αλέ να είναι ο τελευταίος που «χτυπήθηκε» από την αρρώστια.

Ο 29χρονος επιθετικός αποκτήθηκε από την Μπορούσια Ντόρτμουντ για να καλύψει το «κενό» του Έρλινγκ Χάλαντ.

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμβόλαιο τεσσάρων ετών, ωστόσο η είδηση προκάλεσε «παγωμάρα», για έναν παίκτη που έκανε εξαιρετική σεζόν πέρσι με τον Άγιαξ.

Ο Αλέ έχει μπροστά του μια «μάχη» με το είδος καρκίνου που εξελίσσεται σε μεγάλο «αντίπαλο» των ποδοσφαιριστών. Άλλωστε, είναι ο πιο συχνός στους άντρες 15-40 ετών, αλλά ευτυχώς με τις νεότερες θεραπείες θεωρείται η πλέον θεραπεύσιμη μορφή ουρολογικού καρκίνου, με ίαση που αγγίζει το 100% στα πρώιμα στάδια.

Ευχή όλων είναι ο ποδοσφαιριστής από την Ακτή Ελεφαντοστού να βγει νικητής και να επιστρέψει σύντομα στα γήπεδα. Το Newsbomb.gr θυμάται άλλες περιπτώσεις παικτών που βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον καρκίνο στους όρχεις και τα κατάφεραν!

Ο Ρίχτερ «ταρακούνησε» τον καρκίνο

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι και το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ότι η έγκαιρη διάγνωση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Ο λόγος για τον Μάρκο Ρίχτερ, ο οποίος γνωστοποίησε το πρόβλημά του τον περασμένο Μάιο. Πριν από λίγες ημέρες, η Χέρτα Βερολίνου γνωστοποίησε ότι οι εξετάσεις που έγιναν μετά την επέμβαση, στην οποία υποβλήθηκε «έχουν δείξει ότι ο όγκος των όρχεων που αφαιρέθηκε ήταν κακοήθης, αλλά ανακαλύφθηκε αρκετά νωρίς ώστε να σημαίνει ότι δεν απαιτείται χημειοθεραπεία». Μάλιστα, ο 26χρονος Γερμανός αναμένεται να επιστρέψει στις προπονήσεις τον Αύγουστο.

Η «μάχη» του Παναγιώτη Κουρδάκη

Ο Παναγιώτης Κουρδάκης κλήθηκε να δώσει τη μεγάλη «μάχη» όταν ήταν ακόμα μαθητής Λυκείου κι έπαιζε ποδόσφαιρο στα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ. Μάλιστα, η μετάσταση στην κοιλιακή χώρα τον υποχρέωσε να κάνει συνεχόμενες χημειοθεραπείες. Ο αμυντικός από την Αλεξανδρούπολη βγήκε νικητής κι έπαιξε και στη Super League με τη φανέλα του ΟΦΗ.

Οι «Έλληνες» Κάρλος Ρόα και Κρεγκ Μουρ

Ο άλλοτε τερματοφύλακας της εθνικής Αργεντινής, Κάρλος Ρόα βρίσκεται φέτος στο τεχνικό τιμ του Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ. Ο 52άχρονος προπονητής τερματοφυλάκων, τη δεύτερη σεζόν (βλ. 2003-04) του στην Αλμπαθέτε κλήθηκε να δώσει τη δική του μάχη. Έμεινε μακριά από τα γήπεδα για έναν χρόνο κι αφού ακολούθησε την απαραίτητη θεραπεία, γύρισε στην πατρίδα του και αγωνίστηκε για μια σεζόν στην Ολίμπο.

Άλλη μια περίπτωση που πέρασε από το ελληνικό πρωτάθλημα, έχοντας ξεπεράσει τον καρκίνο στους όρχεις είναι ο Γκρεγκ Μουρ. Έμαθε για το πρόβλημά του το 2008 και χρειάστηκε έξι εβδομάδες για να επιστρέψει στις προπονήσεις! Ο Αυστραλός αμυντικός φόρεσε τη φανέλα της Καβάλας τη σεζόν 2009/10.

Κάρλος Ρόα
Ο άλλοτε τερματοφύλακας της Εθνικής Αργεντινής, Κάρλος Ρόα βρίσκεται φέτος στο τεχνικό τιμ της ΑΕΚIn Time

Νικητής και νταμπλούχος ο Πένεφ

Ο Λιούμποσλαβ Πένεφ διαγνώστηκε με καρκίνο στους όρχεις το 1994 όταν έπαιζε στη Βαλένθια. Μάλιστα, γι’ αυτό τον λόγο ο Βούλγαρος διεθνής έχασε το Παγκόσμιο Κύπελλο των ΗΠΑ. Ο Πένεφ βγήκε νικητής από τη «μάχη» του και δύο χρόνια αργότερα πανηγύρισε το νταμπλ στην Ισπανία με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Από το 2009 ασχολείται με την προπονητική και φέτος κάθεται στον πάγκο της ΤΣΣΚΑ 1948.

Η Νιουκάστλ του γύρισε την πλάτη, ο Γκουτιέρες την έσωσε

Ο Γιόνας Γκουτιέρες διαγνώστηκε με καρκίνο το 2013 κι είδε την ομάδα του, τη Νιουκάστλ να του γυρίζει την πλάτη! «Οταν επέστρεψα από την Αργεντινή, καθώς ήθελα οι χημειοθεραπείες να γίνουν στην πατρίδα μου για να καταλαβαίνω επακριβώς τι μου έλεγαν και τι έπρεπε να κάνω, ο προπονητής Αλαν Πάρντιου μου είπε ότι θα έπρεπε να ψάξω για ομάδα... Η Νιουκάστλ δεν πλήρωσε ούτε σεντ για τη θεραπεία μου. Τα έδωσα όλα εγώ, αλλά δεν με ενδιαφέρει αυτό! Τα χρήματα περνούν σε δεύτερη μοίρα μπροστά σε ένα τέτοιο θέμα. Με ενόχλησε μόνο η έλλειψη ανθρωπιάς», έχει δηλώσει ο Αργεντινός μέσος, ο οποίος έπαιξε μπάλα μέχρι τα 38 του.

Ο Γκουτιέρεζ επέστρεψε στα γήπεδα τον Μάρτιο του 2015 και την τελευταία αγωνιστική με δικό του γκολ κόντρα στη Γουέστ Χαμ κράτησε τη Νιουκάστλ στην κατηγορία. Η διοίκηση του συλλόγου, ο οποίος τον «πέταξε» στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του, αποφάσισε να μην του ανανεώσει το συμβόλαιο!

Οι συμπαίκτες του Γεράι Άλβαρες ξύρισαν τα κεφάλια τους

Υπάρχει η περίπτωση της Νιουκάστλ, υπάρχει κι εκείνη της Μπιλμπάο. Επί ημερών Ερνέστο Βαλβέρδε (βλ. 2017), ο Γεράι Άλβαρες «χτυπήθηκε» από τον καρκίνο στους όρχεις κι οι χημειοθεραπείες κρίθηκαν αναγκαίες. Οι συμπαίκτες του 23χρονου αμυντικού ξύρισαν τα κεφάλια τους για να του συμπαρασταθούν στη «μάχη» του.

Ο Αραγονέσες τον κέρδισε δύο φορές!

Ο Σέρχιο Αραγονέσες κλήθηκε να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο είδος καρκίνου δύο φορές! Μία το 2005 και μία το 2006 κι αμφότερες κατάφερε να τον ξεπεράσει. Ο Ισπανός τερματοφύλακας συνέχισε να παίζει ποδόσφαιρο μέχρι το 2015.

Λίγα χρόνια νωρίτερα (βλ. 2002), ένας άλλος Ισπανός γκολκίπερ, ο Χοσέ Φρανσίσκο Μολίνα το είχε καταπολεμήσει και χρειάστηκε μόλις μερικούς μήνες για να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. Πλέον, είναι αθλητικός διευθυντής στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ισπανίας.

«Ντοπέ» λόγω του καρκίνου ο Ατσέρμπι

Ανάλογα άτυχος με τον Αραγονέσες ήταν κι ο Φραντσέσκο Ατσέρμπι, ο οποίος κλήθηκε να τον αντιμετωπίσει δύο φορές. Η πρώτη φορά ήταν το 2013 όταν έπαιζε στη Σασουόλο, ενώ λίγο πριν φύγει ο χρόνος κλήθηκε να δώσει δεύτερη «μάχη». Μάλιστα, το έμαθε επειδή πιάστηκε «ντοπέ». Αρνήθηκε τις κατηγορίες κι αφού ανακάλυψε τι πραγματικά συνέβαινε ξεκίνησε χημειοθεραπείες. Στα 34 του συνεχίζει να παίζει ποδόσφαιρο.

Η άγνωστη περιπέτεια του Άριεν Ρόμπεν

Λίγοι είναι αυτοί που θυμούνται ότι ανάλογη περιπέτεια έχει περάσει κι ο Άριεν Ρόμπεν. Ο Ολλανδός «χτυπήθηκε» από τον καρκίνο την πρώτη του σεζόν στην Τσέλσι (βλ. 2004). Ο όγκος αφαιρέθηκε κι ο Ρόμπεν πραγματοποίησε μια σπουδαία καριέρα με πολλούς τίτλους, με αποκορύφωμα το Champions League (με την Μπάγερν το 2013).

Αριέν Ρόμπεν
Λίγοι είναι αυτοί που θυμούνται ότι ανάλογη περιπέτεια έχει περάσει κι ο Άριεν Ρόμπεν σε ηλικία μόλις 20 ετών.InTime

Δείτε και αυτά από το Weekend Edition:

Θοδωρής Βλάχος: «Όταν ξεκινούσα δεν περίμενα ότι θα ζούσα τόσα πολλά»

Νικ Κύργιος: To «κακό παιδί» του παγκόσμιου τένις – Όταν το ταλέντο συνάντησε την «τρέλα»

Σπύρος Λούης: Ο νερουλάς από το Μαρούσι που έμεινε στην ιστορία - Ο θρύλος των Ολυμπιακών Αγώνων

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ