Ολυμπιακός: Το ΔΣ κρίνει το μέλλον, τι θα συμβεί αν αποχωρήσει

Βαγγέλης Πάτας

Intime News

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ο πρόεδρος των «ερυθρόλευκων», Βαγγέλης Μαρινάκης άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά με το ντέρμπι στο «Απ. Νικολαΐδης», ωστόσο τι σημαίνει μια ενδεχόμενη αποχώρηση από τη Super League.

Ο Ολυμπιακός έχασε τη νίκη μέσα από τα χέρια του στη Λεωφόρο, με τον Σπόραρ να ισοφαρίζει (1-1) για τον Παναθηναϊκό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 90+13’!

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πολλά παράπονα από τον διαιτητή, Γιάκομπ Κέλετ, με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, μάλιστα, να χαρακτηρίζει τη διαιτησία του ντέρμπι «καραστημένη».

Το μέλος του ΔΣ του Ολυμπιακού, Γιάννης Βρέντζος σε δηλώσεις του πρότεινε την αποχώρηση από το πρωτάθλημα. «Η προσωπική μου πρόταση είναι ο Ολυμπιακός να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα και να διεκδικήσει στα δικαστήρια την κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου», τόνισε στην CosmoteTV.

Το συγκεκριμένο ενδεχόμενο δεν αποκλείστηκε από τον ισχυρό άντρα της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη. Το σίγουρο είναι ότι οι αποφάσεις θα πρέπει να παρθούν άμεσα, καθώς την Τετάρτη (9/11) ο Ολυμπιακός έχει προγραμματισμένο ματς με τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά.

Αυτό, λοιπόν, θα συμβεί σε ΔΣ που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας (7/11) ή το πρωί της Τρίτης (8/11). «Θα έχουμε ένα Διοικητικό Συμβούλιο, θα ακούσουμε τις απόψεις των μελών του ΔΣ και του κόσμου και θα αποφασίσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ.

Μολονότι φαίνεται ακραίο να συμβεί, τι σημαίνει μια ενδεχόμενη αποχώρηση του Ολυμπιακού από τη Super League; Η απάντηση είναι ότι θα βρεθεί στη Γ’ Εθνική, καθώς ο ΚΑΠ προβλέπει υποβιβασμό δύο κατηγοριών, κάτι που φυσικά θα έχει «καταστροφικές» συνέπειες για τον σύλλογο του Πειραιά.

Όσα αναφέρει το άρθρο 3, του ΚΑΠ, στο παράρτημα 1

Αναλυτικά το άρθρο 3, του ΚΑΠ, στο παράρτημα 1 αναφέρει τα εξής:

Άρθρο 3. Αποχώρηση Π.Α.Ε. από πρωτάθλημα σε εξέλιξη

1. Π.Α.Ε. που θα αποχωρήσει από πρωτάθλημα όταν αυτό είναι σε εξέλιξη, είτε με δική της απόφαση είτε για οποιονδήποτε λόγο που θεωρείται σύμφωνα με τους Κανονισμούς, ως αποχώρηση, τιμωρείται με απόφαση του αρμόδιου δικαστικού οργάνου, ως ακολούθως:

α) με άμεσο υποβιβασμό δύο (2) κατηγορίες κάτω από εκείνη που αγωνιζόταν,

β) με χρηματική ποινή εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ η ομάδα και εκατό χιλιάδες (100.000) ευρώ ο καθένας από τους πρόεδρο και μεγαλομέτοχο αυτής.

Τα αποτελέσματα των αγώνων, τους οποίους η ομάδα έδωσε στο πρωτάθλημα που μετέχει μέχρι την ημέρα της αποχώρησής της είναι ισχυρά. Από την ημέρα αποχώρησης της και έως τη λήξη της διοργάνωσης όλοι οι αγώνες της θεωρείται ότι έχουν κερδηθεί από τις αντίπαλες ομάδες με σκορ 3-0 και υπολογίζονται για την έκτιση ποινών μόνο των αντιπάλων ομάδων.

2. Οι μέτοχοι της Π.Α.Ε. που κατέχουν τουλάχιστον 10% του μετοχικού κεφαλαίου και τα μέλη της διοίκησης αυτής, δεν δικαιούνται, για την επόμενη, από την ημερομηνία οριστικής αποχώρησης, πενταετία να μετέχουν οι ίδιοι ή συγγενείς τους, έως δευτέρου βαθμού, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα στην μετοχική σύνθεση ή την διοίκηση Π.Α.Ε. ή Σωματείου.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved