ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Τα παρασκήνια του ντέρμπι στη Λεωφόρο

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Τα παρασκήνια του ντέρμπι στη Λεωφόρο
InTime / ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Το ντέρμπι «άναψε» τα πάθη, προκάλεσε εντάσεις και «τριγμούς» που έφτασαν ακόμα και σε πολιτικές τοποθετήσεις από παράγοντες των «ερυθρόλευκων». Όλα όσα έγιναν στη Λεωφόρο… πίσω από τις κάμερες.

Ένα ντέρμπι από τα… παλιά έγινε το βράδυ της Κυριακής (6/11) στη Λεωφόρο, ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Το ισόπαλο 1-1 προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, ειδικότερα από την πλευρά των «ερυθρόλευκων». Αφορμή ήταν το πέναλτι που καταλογίστηκε μέσω VAR στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, με το οποίο οι «πράσινοι» κατάφεραν να πάρουν τον βαθμό, να παραμείνουν αήττητοι στο πρωτάθλημα και να διατηρήσουν την απόσταση των 10 βαθμών από τους Πειραιώτες και των 6 από την ΑΕΚ.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ωστόσο, τόσο ο Γιάννης Βρέντζος, στέλεχος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, όσο και ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Βαγγέλης Μαρινάκης, προχώρησαν σε οργισμένες δηλώσεις. Μάλιστα, έκαναν λόγο ακόμα και για αποχώρηση του Ολυμπιακού από το πρωτάθλημα, ενώ καταφέρθηκαν εναντίον της ΕΠΟ και της κυβέρνησης. Από πλευράς Παναθηναϊκού δεν υπήρξαν ιδιαίτερες αντιδράσεις ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε μόνο στο πολιτικό σκέλος των «ερυθρόλευκων» τοποθετήσεων και αρνήθηκε να σχολιάσει το ποδοσφαιρικό κομμάτι.

Σε κάθε περίπτωση, το θετικό της ιστορίας αναφορικά με το «αιώνιο» ντέρμπι της Κυριακής (6/11) ήταν ότι δεν υπήρξαν επεισόδια. Τα πάντα έξω και μέσα από το γήπεδο κύλησαν ομαλά, χωρίς εντάσεις και συγκρούσεις των οπαδών με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Παρά την οργή που υπήρχε για την αποστολή του Ολυμπιακού και για συγκεκριμένα πρόσωπα σε αυτή, τα οποία κατηγορούνται και για προκλήσεις σε βάρος των φιλάθλων, δεν συνέβη το παραμικρό εκτός αγωνιστικού χώρου κι αυτό ήταν, τουλάχιστον, ένα θετικό σημάδι. Σε αυτό, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο και τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας στη Λεωφόρο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Από εκεί και πέρα, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός την επόμενη ημέρα του ντέρμπι δημοσίευσε όσα κατέγραψε η παρακάμερα στη Λεωφόρο. Όλα όσα δεν κατέγραψαν οι τηλεοπτικές κάμερες, έχουν καταγραφεί από τους «πράσινους» και το βίντεο είναι εντυπωσιακό.