ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Επιστολή στην ΕΛ.ΑΣ. για την «αλόγιστη χρήση χημικών»

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός
Newsbomb.gr

ΑΕΚ: Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ έθεσε το θέμα της αλόγιστης χρήσης χημικών στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και το σοβαρό ζήτημα της άρνησης αστυνομικής συνδρομής στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων περιστατικών στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Η ΑΕΚ έχει δώσει δύο ντέρμπι στην «OPAP Arena» κόντρα σε ΠΑΟΚ και σε Παναθηναϊκό, με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και στα δύο ματς.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έστειλε επίσημη επιστολή στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και στην Αστυνομική Διεύθυνση Βορειοανατολικης Αττικής, με κοινοποίηση στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, θέτωντας το θέμα της αλόγιστης χρήσης χημικών σε πυκνοκατοικημενη περιοχή και τους τεράστιους κινδύνους που απορρέουν από αυτό.

Στην «Ένωση» υπογραμμίζουν ότι αναλαμβάνουν μεν τις ευθύνες που τους αναλογούν στα ζητήματα ασφαλείας, αλλά ζητούν τη συνδρομή της Αστυνομίας, χωρίς ακρότητες και κατάχρηση μεθόδων που δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα.

Επίσης, οι «κιτρινόμαυροι» θέτουν το σοβαρό ζήτημα της άρνησης αστυνομικής συνδρομής στην αντιμετώπιση συγκεκριμένων περιστατικών. Αυτά αφορούν τις θύρες 11 και 15, όπου οι αστυνομικοί, όπως αναφέρουν από την ΠΑΕ, με δικαιολογίες επιεικώς ακατανόητες αρνήθηκαν να βοηθήσουν για την προστασία των νόμιμων κατόχων εισιτηρίων.

Μεταξύ άλλων, η επιστολή αναφέρει: «Ως ΠΑΕ ΑΕΚ απαιτούμε οι οποίες αστυνομικές επιχειρήσεις λαμβάνουν χώρα πέριξ του γηπέδου μας να συνάδουν με τις προβλεπόμενες τακτικές αντιμετώπισης προβλημάτων βίας κι ανομίας, που οφείλουν να σέβονται τον πολίτη και την περιουσία του, χωρίς κατάχρηση ή υπέρβαση εξουσίας και χωρίς υπέρμετρη χρήση μέσων καταστολής». Επίσης, στην επιστολή γίνεται αναφορά και στα δύο τραγικά περιστατικά με τους φιλάθλους που έχασαν την ζωή τους. Όπως σημειώνεται σε κάθε περίπτωση αμφότεροι έπρεπε να αντιμετωπίσουν και τις επιπτώσεις από τα χημικά.

Σχετικές ειδήσεις