ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Ένταση και δακρυγόνα στη Νέα Φιλαδέλφεια

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Ένταση και δακρυγόνα στη Νέα Φιλαδέλφεια
Αποπνικτική η ατμόσφαιρα νωρίτερα στη Νέα Φιλαδέλφεια
Newsbomb.gr

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: Επεισοδιακά ξεκίνησε το αθηναϊκό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς υπήρξε χρήση χημικών από την αστυνομία μετά από ένταση με τους κιτρινόμαυρους οπαδούς.

Δεν ξεκίνησε καλά το ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Super League ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό στην Opap Arena της Νέας Φιλαδέλφειας. Περίπου 2,5 ώρες πριν από τη σέντρα, που είναι προγραμματισμένη για τις 19:30, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου επικράτησε μεγάλη ένταση, με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών.

Αρκετοί φίλοι της ΑΕΚ ήταν συγκεντρωμένοι προς την πλευρά του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά και στην κεντρική είσοδο πάνω από την υπογειοποίηση, με την αστυνομία να επιχειρεί να τους απομακρύνει.

Η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει, με αποτέλεσμα να υπάρξει χρήση χημικών. Η ατμόσφαιρα έγινε αποπνικτική ενώ φίλαθλοι που κατευθύνονταν στο γήπεδο αντιμετώπισαν μια «βροχή» από χημικά, με υπερβολική χρήση τους από πλευράς των δυνάμεων καταστολής όπως αναφέρουν.

Το θετικό είναι πως η ένταση κράτησε για λίγη ώρα, και λίγο μετά τις 17:30 η κατάσταση δείχνει να έχει εξομαλυνθεί. Νωρίτερα, πάντως, οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός του Newsbomb.gr είναι ενδεικτικές της κατάστασης που επικράτησε.