ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League, ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-0: Η Νέα Φιλαδέλφεια του τίτλου!

Super League Σούπερ Λιγκ
KLODIAN LATO / EUROKINISSI

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Η «Ένωση» νίκησε 1-0 το «τριφύλλι» στην «OPAP Arena» κι έβαλε τέλος στο αήττητο των «πράσινων» και «φωτιά» στο πρωτάθλημα, μειώνοντας στο -4 από την κορυφή της Super League.

Η επιστροφή στο «σπίτι» της έχει κάνει την ΑΕΚ ξανά διεκδικήτρια του τίτλου!

Οι «κιτρινόμαυροι», μετά τον ΠΑΟΚ, λύγισαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον Παναθηναϊκό, στο αθηναϊκό ντέρμπι κορυφή της Super League. Η «Ένωση», απέδειξε ότι η ήττα από τον ΠΑΣ ήταν μια κακή παρένθεση, ανάγκασε την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην πρώτη ήττα της κι έβαλε «φωτιά» στο πρωτάθλημα.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά στο τέλος χρειάστηκε να επιβιώσουν από ένα «θρίλερ», για να πλησιάσουν στο -4 από την κορυφή. Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με ξεκάθαρο στόχο να κρατήσουν το «μηδέν» στην άμυνα, αλλά αιφνιδιάστηκαν, μετά τη διακοπή λόγω των καπνογόνων.

Στο 68ο λεπτό, οι «κιτρινόμαυροι» έπαιξαν γρήγορα κι ο Πινέδα με τρομερό σουτ από δύσκολη θέση πέτυχε το γκολ που έμελε να κρίνει τον αγώνα. Η διακοπή πριν το τέρμα έφερε 12 λεπτά καθυστερήσεις, όπου το ματς ήταν θρίλερ. Στο 90+8’, Αθανασιάδης και Μουκουντί δεν συνεννοήθηκαν σωστά, ο Ιωαννίδης πρόλαβε την μπάλα, αλλά το πλασέ που έκανε από πλάγια θέση κατέληξε στο δεξί δοκάρι.

Στην επόμενη φάση, ο Φερνάντες κέρδισε πέναλτι, αλλά ο Μπρινιόλι απέκρουσε την εκτέλεση του Λιβάι Γκαρσία, διατηρώντας την αγωνία ως το φινάλε. Τίποτα, πάντως, δεν άλλαξε με την ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη, σε ένα ντέρμπι που είχε την πρωτοβουλία, αλλά δεν δημιούργησε πολλές «καθαρές» ευκαιρίες.

Super League
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-0slgr.gr

Διαιτητής: Αντόνιο Νόμπρε (Πορτογαλία)
Κίτρινες: Γκαρσία, Σιντιμπέ – Βέρμπιτς, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Παλάσιος
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινεδα (90΄ Φερνάντες), Άμραμπατ (81΄ Τσούμπερ), Γκαρσία, Αραούχο (90+12΄ Μήτογλου)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουανκάρ, Κώτσιρας (89΄ Βαγιαννίδης), Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης (70΄ Ιωαννίδης), Ρούμπεν Πέρεθ (89΄ Τσοκάι), Μπερνάρντ, Βέρμπιτς (56΄ Τσέριν), Παλάσιος, Σπόραρ

ΤΑ HIGHLIGHTS

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ματίας Αλμέιδα (ΑΕΚ)

Ιβάν Γιοβάνοβιτς (Παναθηναϊκός)

Σχετικές ειδήσεις