ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ολυμπιακός: Κόντρα σε Σερβέτ ή Γκενκ στο Europa League

Ολυμπιακός: Κόντρα σε Σερβέτ ή Γκενκ στο Europa League
Eurokinissi

Ολυμπιακός: Την ομάδα που θα αποκλειστεί από την αναμέτρηση της Σερβέτ με την Γκενκ θα αντιμετωπίσουν οι «ερυθρόλευκοι» στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (21/06) στα κεντρικά της UEFA στην Νιόν της Ελβετίας έλαβε χώρα η κλήρωση για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Σ’ αυτόν μετείχε και ο Παναθηναϊκός, η κλήρωση του οποίου είχε… αντίκτυπο και στους Πειραιώτες.

Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» μετείχαν στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών και οι αποκλεισμένοι από τον 2ο προκριματικό θα πάρουν μέρος στον 3ο προκριματικό του Europa League, όπου βρίσκεται και ο Ολυμπιακός, βάσει της «διαλογής» που έχει κάνει η UEFA στις ομάδες που μετέχουν στα προκριματικά της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η κλήρωση έχει οριστεί για τις 24 Ιουλίου, ήτοι πριν ολοκληρωθεί ο δεύτερος προκριματικός γύρος του Champions League, πρώτα ματς στις 25-26 του μηνός και οι ρεβάνς στις 1-2 Αυγούστου, κάτι που σημαίνει πως θα γίνει χωρίς αντιπάλους, αλλά με ζευγάρια. Από τη στιγμή που ομάδες από την ίδια χώρα δεν μπορούν να κληρωθούν μαζί, ο Ολυμπιακός «παίρνει» το ζευγάρι που δεν μετέχει ο Παναθηναϊκός, άρα αυτό της Σερβέτ με την Γκενκ.

Αυτό που θα γίνει γνωστό στην κλήρωση του 3ου προκριματικού του Europa League είναι η σειρά των αναμετρήσεων. Αν δηλαδή οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν το πρώτο ματς στις 10 Αυγούστου στην έδρα τους ή εκτός και συγκεκριμένα σε Ελβετία ή Βέλγιο. Ο επαναληπτικός θα λάβει χώρα στις 10 Αυγούστου.

Μάλιστα, μερικές μέρες νωρίτερα, στις 7 του μηνός, θα διεξαχθεί η κλήρωση των play offs, όπου ο Ολυμπιακός θα μπει ως ζευγάρι με τον αντίπαλο που θα προκύψει από τα ματς της Σερβέτ με την Γκενκ. Οι αγώνες σ’ αυτήν την φάση έχουν οριστεί στις 24 Αυγούστου και 31 του μηνός.

Σχετικές ειδήσεις