ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κροατία: Το 70% των φιλάθλων συμφωνεί με τη φυλάκιση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Κροατία: Το 70% των φιλάθλων συμφωνεί με τη φυλάκιση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Στη φυλακή θέλει να δει τους οπαδούς των Bad Blue Boys, που εμπλέκονται στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, η πλειοψηφία των Κροατών φιλάθλων, σύμφωνα με ψηφοφορία κορυφαίας ιστοσελίδας στη βαλκανική χώρα.

Η υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια από Κροάτες χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ συνεχίζει να απασχολεί καθημερινά και τα κροατικά ΜΜΕ.

Μία από τις κορυφαίες ιστοσελίδες της χώρας, μάλιστα, φιλοξενεί online δημοσκόπηση, ζητώντας την άποψη των επισκεπτών της για όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες.

Συγκεκριμένα τους ρωτά αν αξίζουν να καταλήξουν στις ελληνικές φυλακές οι Bad Blue Boys, οι οργανωμένοι της Ντινάμο Ζάγκρεμπ που συνελήφθησαν για την ανάμειξή τους στα επεισόδια και τη δολοφονία του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή.

Με σχεδόν 110.000 χρήστες να έχουν ψηφίσει το πρωί της Δευτέρας (14/8), το 71% απαντά πως, ναι, οι συλληφθέντες Bad Blue Boys πρέπει να φυλακιστούν, ενώ μόλις το 29% απαντά όχι.

Yπενθυμίζεται πως με τις προφυλακίσεις και των 105 κατηγορουμένων έπεσε την Κυριακή (13/8) η αυλαία των απολογιών για τα αιματηρά επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ.

Την πόρτα των ανακριτικών και εισαγγελικών αρχών πέρασαν συνολικά από την περασμένη Παρασκευή 102 κατηγορούμενοι Κροάτες, δύο Έλληνες και ένας αλβανικής καταγωγής, οι οποίοι κατά τη διαδικασία αρνήθηκαν κάθε σχέση με την αιματηρή συμπλοκή.

Βίντεο και κεραίες κινητής τηλεφωνίας θα «κάψουν» τον δολοφόνο του

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη διαλεύκανση της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή είναι σε πλήρη εξέλιξη. Βίντεο, υλικό από κινητά τηλέφωνα και φωτογραφίες εξετάζονται εξονυχιστικά για να φτάσουν οι αστυνομικοί στον «ψηλό και εύσωμο» χούλιγκαν που σκότωσε τον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ, μετά τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Την ίδια ώρα, φαίνεται, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, το Μέγαρο Μαξίμου να έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε έκτακτες κρίσεις για τα λάθη που έγιναν στην υπόθεση της Νέας Φιλαδέλφειας.

Μετά την απολογία και την προφυλάκιση και των 105 συλληφθέντων για την φονική επίθεση έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια οι αρχές επικεντρώνονται πλέον να εντοπίσουν ποιος ήταν αυτός που μαχαίρωσε τον άτυχο Μιχάλη Κατσουρή.

Ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ σημειώνει πως εκτός από την ένορκη διοικητική εξέταση που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στο πειθαρχικό κομμάτι για το τι έκαναν σωστά και τι λάθος οι αστυνομικοί που είχαν την ευθύνη της διαχείρισης, διεξάγεται και ποινική έρευνα από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων.

Η ημερομηνία ορόσημο για τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή

Ημερομηνία ορόσημο θεωρείται το επόμενο Σάββατο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κατεχάκη, οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν την προσεχή Τετάρτη, 16 Αυγούστου, όποτε και έχουν να γίνουν κάποιες συσκέψεις σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο.

Πλέον η αστυνομία προσπαθεί να συνθέσει το παζλ της μοιραίας νύχτας με τα αιματηρά επεισόδια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή αλλά και να φτάσει στα πρόσωπα που μέχρι τώρα διαφεύγουν της σύλληψης.

«Θέλουμε αλήθειες, να δικαιωθεί ο Μιχάλης»

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Μιχάλη Κατσουρή, Χρήστος Μαυρομάτης, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε πως ακόμα η οικογένεια δεν έχει πρόσβαση στη δικογραφία και τόνισε πως όσο συνεχίζεται αυτή η θολούρα οι μόνοι που ευνοούνται είναι οι κατηγορούμενοι.

«Αν δεν έχουμε γρήγορα ασφαλή αποτελέσματα θα ξεκινήσει μια συζήτηση σε προβοκατόρικη λογική, ανάλογα με την σκοπιμότητα του καθενός» είπε και τόνισε: «Θέλουμε αλήθειες, να δικαιωθεί ο Μιχάλης».

O Χρήστος Μαυρομάτης δήλωσε πως «δεν μπορεί ακόμα σύμφωνα με τη δικογραφία να αποδοθεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας».

Ο ίδιος σημείωσε πως ακόμα δεν μπορούν να γνωρίζουν αν ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο άνθρωπος που μαχαίρωσε τον Μιχάλη. Ωστόσο, όπως είπε υπάρχει πλήθος βιντεοληπτικού υλικού που μπορεί να οδηγήσει στον δράστη.

Σημείωσε, δε, πως «το υλικό δεν είναι ικανό να οδηγήσει στο ποιος ή ποιοι ευθύνονται για τη δολοφονία του Μιχάλη» και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα «θα γίνει αυτή η αποδεικτική συμπλήρωση».

Τι ισχυρίστηκαν οι κατηγορούμενοι

Εν τω μεταξύ, οι κατηγορούμενοι κατά την απολογία τους αρνήθηκαν κάθε σχέση με την αιματηρή συμπλοκή, ενώ ένας 40χρονος κατηγορούμενος ο οποίος φέρεται να είναι επικεφαλής της κροατικής ομάδας φανατικών φιλάθλων, «Bad Blue Boys» ισχυρίστηκε στην απολογία του πως ήρθε αεροπορικώς από τη Βιέννη, όπου διαμένει, για να χειροκροτήσουν την ομάδα τους μετά το τέλος της προπόνησης της, και εκεί, όπως ισχυρίστηκε, δέχθηκαν επίθεση από τη αντίπαλη ομάδας, ενώ αρνήθηκε τον αρχηγικό του ρόλο.

Στο μεταξύ οι πολυπληθείς ομάδες των προφυλακισμένων κατηγορούμενων θα κρατηθούν σε συνολικά 16 σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, χωρισμένοι σε μικρές ομάδες των 3 ατόμων. Επίσης ομάδα από οκτώ κατηγορούμενους θα μεταφερθεί στις φυλακές Αυλώνα και ομάδα από άλλους έξι θα κρατηθεί στον Κορυδαλλό.

Διαβάστε επίσης:

ΑΕΚ: Συγκλονιστικός Αλμέιδα στην αναχώρηση για Ζάγκρεμπ - Θα παίξουμε για την οικογένεια του Μιχάλη

Premier League: Νέο ρεκόρ μεταγραφής από τη Τσέλσι - Δίνει ασύλληπτο ποσό για τον Καϊσέδο

Συμπαίκτης του Κριστιάνο Ρονάλντο ο Φορτούνης; Μυθική διπλή πρόταση από Σαουδική Αραβία

Αθλητικές μεταδόσεις: Συνεχίζεται η δράση στην Ευρώπη - «Σέντρα» για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η Σαουδική Αραβία αλλάζει τα αθλητικά δρώμενα - Επενδύσεις 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια 4ετία