ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Super League: Οι αναβολές έφεραν στο προσκήνιο το ΠΑΣ Γιάννινα – Κηφισιά | Το τηλεοπτικό πρόγραμμα

Super League
EUROKINISSI

Super League: Με την αναμέτρηση ΠΑΣ Γιάννινα – Κηφισιά συνεχίζεται το Σάββατο (19/8) το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ο αρχικός προγραμματισμός είχε και τις αναμετρήσεις ΑΕΚ – Παναιτωλικός και Παναθηναϊκός – Ατρόμητος, οι οποίες, όμως, αναβλήθηκαν. Ως εκ τούτου, λοιπόν, στο… προσκήνιο, ως η μοναδική αναμέτρηση, ο αγώνας της ομάδας των Ιωαννίνων με τους «νεοφώτιστους».

Η Κηφισιά γίνεται η 70η ομάδα που θα λάβει μέρος στη «μεγάλη» κατηγορία και μάλιστα παίρνει τον «τίτλο» της νεότερης (έτος ίδρυσης το 2012) στην κατηγορία από τον Βόλο που ήταν ο προηγούμενος. Από την άλλη, ο ΠΑΣ θα αγωνιστεί για 28η σεζόν, με την πρώτη του συμμετοχή στην Α’ Εθνική να είναι πριν 49 χρόνια (Καστοριά – Γιάννινα 1-0 στις 29 Σεπτεμβρίου 1974).

Μετά από πέντε διαδοχικές πρεμιέρες μακριά από την έδρα του, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα ως γηπεδούχος, κάτι σπάνιο για την ηπειρωτική ομάδα, η οποία από τις 27 συνολικές πρεμιέρες έχει κάνει μόλις τις εννέα στην έδρα της.

Η ομάδα των βορείων προαστίων δεν είναι η πρώτη «νεοφώτιστη» που θα ανοίξει την ιστορία της στην κατηγορία με αντίπαλο τον ΠΑΣ, αφού αυτό έχει συμβεί στο παρελθόν με την Καστοριά (1974-75), τον Μακεδονικό το 1982-83 (Γιάννινα – Μακεδονικός 4-1) και τελευταία φορά με τον Πλατανιά το 2012-13 (Γιάννινα – Πλατανιάς 0-0).

Η 1η αγωνιστική της Super League

Παρασκευή 18 Αυγούστου

ΓΗΠΕΔΟ

ΑΓΩΝΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

ΣΚΟΡΕΡ

Πανθεσσαλικό

Βόλος – Λαμία

2-2

58’ Σιέλης, 90’ Άλχο / 55’ πεν. Καρλίτος, 60’ Σλίβκα

Σάββατο 19 Αυγούστου

ΓΗΠΕΔΟ

ΑΓΩΝΑΣ

ΩΡΑ

ΚΑΝΑΛΙ

«Οι Ζωσιμάδες»

ΠΑΣ Γιάννινα – Κηφισιά

20:00

Novasports Prime

Κυριακή 20 Αυγούστου

ΓΗΠΕΔΟ

ΑΓΩΝΑΣ

ΩΡΑ

ΚΑΝΑΛΙ

«Θ. Βαρδινογιάννης»

ΟΦΗ – Άρης

19:30

CosmoteSport1HD

Τούμπας

ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης

20:00

Novasports Prime

«Γ. Καραϊσκάκης»

Ολυμπιακός – Πανσερραϊκός

22:00

CosmoteSport1HD

Δεν έχει οριστεί ημερομηνία

ΓΗΠΕΔΟ

ΑΓΩΝΑΣ

ΩΡΑ

ΚΑΝΑΛΙ

OPAP Arena

ΑΕΚ – Παναιτωλικός

-

CosmoteSport

«Απ. Νικολαϊδης»

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος

-

CosmoteSport

Σχετικές ειδήσεις