ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ισπανία: Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζητά την παραίτηση του Ρουμπιάλες για το φιλί στην Ερμόσο

Ισπανία: Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζητά την παραίτηση του Ρουμπιάλες για το φιλί στην Ερμόσο
SCREENSHOT - VIDEO

Η αντιπρόεδρος της ισπανικής Κυβέρνησης, Γιολάντα Ντίαθ, ζήτησε την παραίτηση του Λουίς Ρουμπιάλες από την προεδρία της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου μετά το φιλί στην Ερμόσο

Η αρχηγός της Sumar και εν ενεργεία δεύτερη αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης, Γιολάντα Ντίαθ, ζήτησε την παραίτηση του προέδρου της Βασιλικής Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (RFEF), Λουίς Ρουμπιάλες λαμβάνοντας υπόψη ότι «παρενόχλησε και επιτέθηκε» σε μια γυναίκα, αφού φίλησε την παίκτρια Τζένι Ερμόσο στο στόμα χωρίς τη συγκατάθεσή της, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής μεταλλίων για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου γυναικών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Κογκρέσο των Αντιπροσώπων, η Ντίαθ καταδίκασε τη στάση του Ρουμπιάλες με τον πιο εμφατικό τρόπο εκ μέρους του πολιτικού της σχηματισμού. Επιπλέον, υποστήριξε ότι οι «δικαιολογίες» και η συγγνώμη του Ρουμπιάλες -μέσω βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα- «δεν λειτουργούν καθόλου». «Αυτό το άτομο πρέπει να παραιτηθεί», τόνισε.

Η αρχηγός του Sumar ζήτησε επίσης «να τηρηθεί ο αθλητικός νόμος και να ενεργοποιηθούν τα πρωτόκολλα», σε συνέντευξη Τύπου στο Κογκρέσο μετά τη συνάντηση που είχε με τον βασιλιά στη La Zarzuela.

Η Ντίαθ βρήκε την ευκαιρία να συγχαρεί τη γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία «έχει κάνει τον ισπανικό λαό πολύ χαρούμενο», έχει δώσει ένα μάθημα φεμινισμού και έχει δείξει πολλά σε διάφορους τομείς, όχι μόνο στον αθλητισμό». Αν και εξέφρασε τη λύπη της που «υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν» και, όπως παρατήρησε ως υπουργός, οι γυναίκες είναι θύματα ανισοτήτων, υπάρχουν διακρίσεις και τα δικαιώματά τους καταπατούνται.

Προηγουμένως, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μικέλ Ιθέτα, είχε χαρακτηρίσει το φιλί ως "απαράδεκτο" σε δηλώσεις του στο RNE και διαβεβαίωσε ότι ο Ρουμπιάλες πρέπει να «δώσει εξηγήσεις για αυτό το γεγονός» που έχει γίνει viral στα δίκτυα και έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

«Μου φαίνεται απαράδεκτο, ζούμε ένα αθλητικό γεγονός, αλλά και μια στιγμή ίσων δικαιωμάτων και σεβασμού για τις γυναίκες και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στη στάση μας απέναντι στις γυναίκες», παρατήρησε ο Ιθέτα, ο οποίος τόνισε ότι «Πρέπει να στείλουμε στην κοινωνία ένα μήνυμα σεβασμού και ισότητας, όχι ένα μήνυμα όπου ο ισχυρός επιβάλει ένα φιλί. Αυτό δεν μπορεί να είναι αποδεκτό», τόνισε ο υπουργός.

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Ισότητας, Ιρένε Μοντέρο επέκρινε το φιλί και χαρακτήρισε τη χειρονομία ως «σεξουαλική βία». «Ας μην θεωρούμε δεδομένο ότι το φιλί χωρίς συγκατάθεση είναι κάτι που "συμβαίνει". Είναι μια μορφή σεξουαλικής βίας που υφίστανται οι γυναίκες σε καθημερινή βάση και μέχρι τώρα είναι αόρατη», έγραψε στο κοινωνικό δίκτυο Χ.

Διαβάστε επίσης:

Ισπανία: «Έκανα λάθος, χωρίς κακή πρόθεση» - Η συγγνώμη του προέδρου για το φιλί στην Ερμόσο

Ισπανία: Νέο σκάνδαλο με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας - Η άσεμνη χειρονομία πριν το φιλί στην Ερμόσο

Ισπανία - Μουντιάλ: Αντίδραση υπουργού για το φιλί του προέδρου στην Ερμόσο - «Είναι σεξουαλική βία»

Προκλητική απάντηση για το φιλί που δημιούργησε σάλο στην Ισπανία - «Υπάρχουν περισσότεροι ηλίθιοι»

Σπαρακτική ιστορία στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ισπανία - Έκρυβαν 2 μέρες τον θάνατο του πατέρα της

Σκάνδαλο στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια: Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας φίλησε παίκτρια στο στόμα

Πεπ Γκουαρντιόλα: Θύμωσε με κλήση τροχονόμου και ζήτησε χρήματα για μια φωτογραφία μαζί του - Βίντεο

Σοκ στο Ψυχικό και το παγκόσμιο μπάσκετ - Πέθανε ο 23χρονος Ρέτζι Τσέινι

Παναθηναϊκός: Ο πιλότος έκανε... Λεωφόρο το αεροπλάνο για Πορτογαλία (vid+pics)