ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Πογέτ για Φορτούνη: «Και ο Τζόρνταν αποσύρθηκε και γύρισε πίσω, η αγκαλιά μου είναι ανοιχτή» (vids)

Πογέτ για Φορτούνη: «Και ο Τζόρνταν αποσύρθηκε και γύρισε πίσω, η αγκαλιά μου είναι ανοιχτή» (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ μίλησε για την περίπτωση του Κώστα Φορτούνη και το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Εθνική Ελλάδας.

Μεγάλη συνέντευξη στην ΕΡΑ Σπορ παραχώρησε ο Γκουστάβο Πογέτ μετά την ισοπαλία που πήρε η Εθνική Ελλάδας απέναντι στην Γαλλία, ολοκληρώνοντας τις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του Euro 2024.

O Ουρουγουανός αναφέρθηκε στην επιθυμία ανανέωσης του συμβολαίου του, μετά τη στήριξη που έλαβε από τους παίκτες του, ωστόσο μίλησε και για την υπόθεση του Κώστα Φορτούνη.

Φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα τον... Μάικλ Τζόρνταν!

Μετά από τόσο καιρό τι δεν πήγε καλά με τον Φορτούνη, γιατί δεν έχουμε και πολλούς Φορτούνηδες;

«Δεν υπάρχει κάτι παραπάνω, ούτε χρειάζεται περισσότερο ανακάτεμα με την κουτάλα. Πολύ απλά τα πράγματα. Εγώ τον κάλεσα τον Μάρτιο αλλά μετά τον Ιούνιο δεν τον κάλεσα γιατί δεν ταίριαζε στα χαρακτηριστικά μου, αλλά πάντα σε κάθε περίπτωση του τηλεφώνησα να του πω το γιατί, όπως κάνω με κάθε παίκτη.

Μετά τον Σεπτέμβριο μου τηλεφώνησε ο Κώστας να μου πει πως σταματά. Και νομίζω πως τον Κώστα φέρνουμε σε δύσκολη θέση τώρα. Είναι άδικο γιατί πήρε μία απόφαση».

Υπάρχουν πολλοί που λένε πως φοβήθηκε τον ανταγωνισμό με τον Μπακασέτα και άλλοι πως ο Κώστας που είναι ένα καλό παιδί, αντιδρά στην πίεση όχι όπως θα έπρεπε. Θα μπορούσε να επιστρέψει για το Euro;

«Όχι δεν υπήρχε κανένα θέμα ανταγωνισμού του Μπακασέτα με τον Φορτούνη. Είναι δύο εξαιρετικοί επαγγελματίες. Εμένα δεν μου έδωσε καθόλου την εντύπωση ο Φορτούνης ότι δεν αντέχει την πίεση. Εμένα ποτέ δεν μου έδωσε αυτή την εντύπωση, εγώ πάντα συζητούσα μαζί του όπως για παράδειγμα όταν τον κάλεσα τον Μάρτιο».

Θα μπορούσε να επιστρέψει για το Euro;

«Γιατί κάνετε σε εμένα αυτή την ερώτηση; Ο Κώστας πήρε την απόφαση. Επίσης τον ρώτησαν στο τελευταίο παιχνίδι όταν έβαλε το γκολ (σ.σ. με τον Αστέρα) και είπε πως δεν είναι τώρα στην ομάδα. Υπάρχουν παίκτες όπως ο Τζόρνταν που βγήκαν από το παιχνίδι και γύρισαν ξανά πίσω».

Η αγκαλιά σας είναι ανοιχτή αν θέλει να γυρίσει;

«Ναι η αγκαλιά μου είναι πάντα ανοιχτή. Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Και αύριο αν τον δω θα μιλήσουμε. Έχουμε μία εξαιρετική σχέση. Με πήρε τηλέφωνο πριν ανακοινώσει την απόφασή του. Και αυτό δείχνει πως πρόκειται για έναν εξαιρετικό άνθρωπο».

Αν πει θέλω να επιστρέψω, θα τον δεχτείτε;

«Ναι γιατί όχι; Είναι απόφασή του».

Ακόμη ο Γκουστάβο Πογέτ ξεκαθάρισε πως κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να του επιβάλει το ποιους παίκτες θα καλέσει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα:

Επιπλέον ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε και στον αντίπαλο της Εθνικής ομάδας στον ημιτελικό των μπαράζ του Μαρτίου, το Καζακστάν:

Για το θέμα της έδρας της Εθνικής, εξέφρασε την ικανοποίησή του, αλλά με τον... αστερίσκο του πετάλου, που θέλει επίσης να έχει κόσμο:

Τέλος, υποστήριξε πως θα ήθελε να βρεθεί στο ίδιο τραπέζι με τους προέδρους των ομάδων, για να μιλήσουν για τα θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο: