ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εθνική Ελλάδας: Θέλει νέο συμβόλαιο ο Πογέτ μετά τη στήριξη των παικτών του - «Έπαιξαν για μένα»

Εθνική Ελλάδας: Θέλει νέο συμβόλαιο ο Πογέτ μετά τη στήριξη των παικτών του - «Έπαιξαν για μένα»

Μήνυμα στην ΕΠΟ για ανανέωση του συμβολαίου στην Εθνική Ελλάδας, εν όψει του Euro 2024, έστειλε ο Γκουστάβο Πογέτ, υποστηρίζοντας πως έχει και τη στήριξη των παικτών του. 

Η Εθνική Ελλάδας ολοκλήρωσε με εξαιρετική εμφάνιση τα προκριματικά του Euro 2024. Μπορεί να μην κατάφερε να πάρει την απευθείας πρόκριση στην τελική φάση στη Γερμανία, αλλά με το 2-2 κόντρα στη Γαλλία έδειξε πως έχει τις δυνατότητες να εξασφαλίσει το εισιτήριο μέσω των play offs του Μαρτίου.

Βέβαια, ένα ζήτημα που καίει την Εθνική ομάδα είναι κι αυτό του προπονητή, με το μέλλον του Γκουστάβο Πογέτ να θεωρείται αβέβαιο μετά τη δημόσια τοποθέτησή του για ένα οικονομικό θέμα με τον βοηθό του.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου, μιλώντας νωρίτερα, υποστήριξε πως ο Ουρουγουανός έκανε λάθος, αλλά θα συνεχίσει.

Ο ίδιος ο Γκουστάβο Πογέτ, πάντως, με δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΣΠΟΡ, ξεκαθάρισε πως περιμένει ανανέωση του συμβολαίου του, ενώ αναφέρθηκε και στη στήριξη των διεθνών, σε ερώτηση για το αν έπαιξαν και για εκείνον στο ματς με την Γαλλία:

«Θέλω να πιστεύω ότι έπαιξαν και για μένα. Από τη συνάντηση που είχαμε και τη σχέση που έχουμε αναπτύξει πιστεύω ότι έπαιξαν για μένα».

Για τις ποδοσφαιρικές ομοιότητες της Ουρουγουάης με την Ελλάδα: «Όπως ζείτε έντονα εδώ τα ντέρμπι, τα ζούμε και στην Ουρουγουάη. Με ντέρμπι όπως της Νασιονάλ με την Πενιαρόλ. Πάντα ένιωθα ότι θα γυρνούσα στην Ελλάδα. Μου ταιριάζει πολύ το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για την παρουσία του στην ΑΕΚ ως προπονητής: «Το λάθος που έκανα (στην ΑΕΚ) ήταν να είμαι πολύ Βρετανός. Πολύ επαγγελματίας. Πριν καν τελειώσει το συμβόλαιό μου είχα ενημερώσει ότι θα αποχωρήσω και αυτό δεν άρεσε στο αφεντικό. Είχαμε κάνει διαπραγματεύσεις αλλά απείχαμε πολύ. Είχα μία πολύ αγγλική άποψη. Είχα ενημερώσει νωρίτερα τον σύλλογο ότι θα αποχωρήσω. Αυτό τώρα δεν το κάνω. Έχω συμβόλαιο μέχρι τον Μάρτιο».

Για το αν επιθυμούσε η σύζυγός του να επιστρέψει στη χώρα μας: «Η γυναίκα μου, μου είπε 100% να πάμε στην Ελλάδα αλλά με έναν όρο "πάμε στη Γλυφάδα". Είναι ένα μέρος που θα μου άρεσε να μείνω για όλη μου τη ζωή. Όλη η γειτονιά με φωνάζει κόουτς. Μετά τον Βόλο μου έλεγαν όλοι "ο προπονητής της Εθνικής ομάδας"».

Για την πρόοδό του ως προπονητής: «Ναι είμαι πιο ώριμος και πιο σοφός. Περιμένω να μου ανανεώσουν το συμβόλαιο και να αρχίσω να μιλάω ελληνικά. Η πρώτη λέξη που έμαθα στην Ελλάδα ήταν αύριο».