ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Εμιλιάνο Σάλα: Αυτή είναι η αιτία θανάτου

Εμιλιάνο Σάλα: Αυτή είναι η αιτία θανάτου
Από αυτό «έφυγε» από τη ζωή ο Εμιλιάνο Σάλα

Εμιλιάνο Σάλα: Ο Αργεντινός επιθετικός συγκλόνισε τον χώρο του ποδοσφαίρου, με τη νεκροψία να δείχνει τα αίτια που έχασε τη ζωή του

Ημέρα πένθους είναι η 21η Ιανουαρίου για τον χώρο του ποδοσφαίρου καθώς ο Εμιλιάνο Σάλα έχασε τη ζωή του μετά από πτώση του αεροπλάνου στα βρετανικά νερά που μετέφερε τον Αργεντινό επιθετικό από τη Ναντ στο Κάρντιφ. Μετά από πολλές ημέρες όπου οι Αρχές έψαχναν τα συντρίμμια βρήκαν τελικά το πτώμα του Αργεντινού επιθετικού στις 4 Φεβρουαρίου όταν και ανασύρθηκε στην επιφάνεια και ταυτοποιήθηκε.

«Το πτώμα που μεταφέρθηκε στο Πόρτλαντ σήμερα (χθες Πέμπτη) αναγνωρίστηκε επίσημα από τον ιατροδικαστή του Ντόρσετ» και «ήταν αυτό του ποδοσφαιριστή Εμιλιάνο Σάλα», ανέφερε η αστυνομία.

Στις 11 Φεβρουαρίου, έγινε γνωστή και η επίσημη αιτία θανάτου του Αργεντινού ποδοσφαιριστή, αφού οι Αρχές που είχαν αναλάβει την διαδικασία ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα της νεκροψίας. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο Εμιλιάνο Σάλα «πέθανε από τραύματα στο στήθος και το κεφάλι». Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στο εξωτερικό, η σορός του ήταν σε τέτοια κατάσταση που το πτώμα ταυτοποιήθηκε από τα δακτυλικά αποτυπώματα. Να θυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη σορός αναδύθηκε στην επιφάνεια από βάθος 65 μέτρων «με όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπή τρόπο, κάτω από δύσκολες συνθήκες», κατά το αρμόδιο τμήμα διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων.

Από εκεί και πέρα πάντως αξίζει να σημειωθεί πως ο πιλότος του μοιραίου αεροπλάνου, Ντέιβιντ Ίμποτσον, συνεχίζει να είναι αγνοούμενος και όσο περνάει ο καιρός οι ελπίδες προκειμένου να είναι ζωντανός λιγοστεύουν. Η σύζυγός του πάντως μίλησε σχετικά με την αναζήτηση του άτυχου πιλότου, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Εάν έχεις ελπίδες, δεν θα πρέπει να σταματάς. Εκείνος δεν θα σταματούσε να με ψάχνει. Ξέρουμε ότι είναι νεκρός, όμως τον θέλουμε σπίτι. Ήταν ένας έξοχος σύζυγος, μας υποστήριζε πάντα και ήταν ο βράχος μας. Ξέρω πως οι καιρικές συνθήκες δεν είναι οι καλύτερες δυνατές και ότι η θάλασσα είναι επικίνδυνη, αλλά έχουμε ανάγκη να τον δούμε μία τελευταία φορά».

Σχετικές ειδήσεις