ΕΚΤΑΚΤΟ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Σάλα: Ξεκίνησε η προσπάθεια ανάκτησης της σορού από το βυθό της Μάγχης - Στο «κόκκινο» η αγωνία

Σάλα: Ξεκίνησε η προσπάθεια ανάκτησης της σορού από το βυθό της Μάγχης - Στο «κόκκινο» η αγωνία

Εμιλιάνο Σάλα: Δύτες της Ομάδας Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων ξεκίνησαν την κατάδυση στα στενά της Μάγχης στην προσπάθεια τους να ανακτήσουν τη σορό που είχε εντοπιστεί μέσα στο βυθισμένο αεροσκάφος, το οποίο μετέφερε από τη Γαλλία στην Ουαλία τον άτυχο ποδοσφαιριστή Εμιλιάνο Σάλα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες εντοπίστηκε σορός ανθρώπου σε βάθος 63 μέτρων, ανάμεσα σε συντρίμμια από το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο άτυχος Αργεντινός.

Ο άτυχος Αργεντινός φορ επέβαινε σε αεροπλάνο που τον μετέφερε στο Κάρντιφ, έτσι ώστε να συνεχίσει εκεί την καριέρα του έχοντας πάρει μεταγραφή στην ομάδα της Ουαλίας. Το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ και για αρκετές ημέρες δεν υπήρχε κανένα σημείο ζωής ή σημάδια που να δείχνουν το που μπορεί να βρίσκεται το αεροσκάφος ή που μπορεί να κατέπεσε.

Μετά από δυο εβδομάδες ερευνών, το μοιραίο Piper Malibu βρέθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Γκέρνσι. Συγκεκριμένα, 24 ναυτικά μίλια και σε βάθος περίπου 63 μέτρων από το Γκέρνσι, ο ωκεανογράφος Ντέιβιντ Μιρνς βρήκε την άτρακτο του μοιραίου αεροσκάφους. Ο εν λόγω ωκεανογράφος είχε προσεγγίσει την οικογένεια του Εμιλιάνο Σάλα, και στη συνέχεια ανέλαβε τις έρευνες και κατάφερε με την ομάδα του να εντοπίσει πού βρίσκεται το αεροπλάνο.

«Χτενίσαμε την ευρύτερη περιοχή και το σόναρ έδωσε σήμα εντοπισμού. Αμέσως κατεβάσαμε στον βυθό την ειδική συσκευή (Remotely operated Vehicle) και μετά από έρευνες μερικών ωρών εντοπίσαμε το αεροσκάφος σε βάθος περίπου 63 μέτρων», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο το οποίο κατέγραψε ρομποτικό μηχάνημα. Η πλέον ανατριχιαστική εξέλιξη είναι πως εκτός από την άτρακτο του αεροσκάφους, διακρίνεται ξεκάθαρα η μια σορός που δεν έχει διευκρινιστεί αν ανήκει στον Εμιλιάνο Σάλα ή στον 59χρονο πιλότο, Ντέιβιντ Ιμπότσον.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις