ΣΠΟΡ

Australian Open: Έγινε η κλήρωση – Συμμετέχει κανονικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς

Australian Open: Έγινε η κλήρωση – Συμμετέχει κανονικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς
Χωρίς τέλος οι ανατροπές στην περιπέτεια του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία καθώς συμμετείχε κανονικά στην κλήρωση του Australian Open
AP PHOTO

Χωρίς τέλος οι ανατροπές στην περιπέτεια του Νόβακ Τζόκοβιτς στην Αυστραλία καθώς συμμετείχε κανονικά στην κλήρωση του Australian Open

Κανονικά, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, θα αγωνιστεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς στο Australian Open καθώς στην κλήρωση που διεξήχθη τα ξημερώματα της Πέμπτης ο Σέρβος τενίστας συμμετείχε κανονικά ως το νο1 της κατάταξης.

Σύμφωνα με την κλήρωση, μάλιστα, ο Τζόκοβιτς στον πρώτο γύρο θα αντιμετωπίσει τον επίσης Σέρβο, Μιομίρ Κεσμάνοβιτς.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του Australian Open «ο Τζόκοβιτς, το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης στο τένις και εννέα φορές πρωταθλητής στο τουρνουά που διεξάγεται στη Μελβούρνη είναι το νο1 του Australian Open με τον Ράφα Ναδάλ, τον μοναδικό άλλο τενίστα που έχει κερδίσει το Australian Open να είναι 6ος στην κατάταξη».

H κλήρωση πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση καθώς ενώ ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 15:00 (τοπική ώρα) αρχικά ανακοινώθηκε η επ' αόριστον αναβολή της και λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι θα πραγματοποιηθεί στις 16:15 (τοπική ώρα(.

Η αρχική «ακύρωση» και η μετέπειτα καθυστέρηση αποδόθηκε στο γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα θα είναι η ημέρα κατά την οποία ο Αυστραλός υπουργός, Άλεξ Χοκ, ο οποίος είναι, μάλιστα, ελληνικής καταγωγής, αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του σχετικά με το αν θα ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ανοιχτό ακόμα αν ο Τζόκοβιτς θα αγωνιστεί στο Australian Open

Παρά τη συμμετοχή του Νόβακ Τζόκοβιτς στην κλήρωση του Australan Open, η περιπέτεια του«Νόλε» δεν έχει τελειώσεις οριστικά καθώς ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας σε μια κίνηση προφανούς πολιτικής σημασίας – μιας και η κυβέρνηση της Αυστραλίας «υπερηφανεύεται» για τη σκληρή πολιτική της όσον αφορά το θέμα του εμβολιασμού και των μέτρων για τον κορονοϊό - φέρεται να εξετάζει την εκ νέου ακύρωση της βίζας του Σέρβου τενίστα αξιοποιώντας το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος.

Η «ελέω Θεού» εξουσία του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας να ανακαλεί αποφάσεις για τη χορήγηση βίζα, πάντως, προκαλεί αντιδράσεις και στο εσωτερικό της χώρας με οργανώσεις που ασχολούνται με θέματα μετανάστευσης αλλά και νομικούς να υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή την πρακτική.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τα μέλη της οργάνωσης Asylum Seeker Resource Centre and Refugee Advice and Casework Service η υπόθεση Τζόκοβιτς έφερε στο επίκεντρο το δυσλειτουργικό πλαίσιο ακύρωσης βίζα και των υποχρεωτικών κέντρων κράτησης προσφύγων όπως το ξενοδοχείο στο οποίο κρατήθηκε ο Σέρβος τενίστας στη Μελβούρνη.

Οργή στη Σερβία για τον υπουργό Μετανάστευσης της Αυστραλίας

Την ίδια ώρα στη Σερβία δεν έχουν κοπάσει οι αντιδράσεις για τα παιχνίδια της κυβέρνησης της Αυστραλίας που προκάλεσαν έως και μίνι διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στις δύο χώρες.

Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα Informer ο αναπληρωτής δήμαρχος του Βελιγραδίου Γκόραν Βέτσιτς, επιτέθηκε στον υπουργό Μετανάστευσης της Αυστραλίας, ο οποίος, σύμφωνα με το κλίμα που έχουν καλλιεργήσει αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης, είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην εκ νέου ακύρωση της βίζας του Νόβακ Τζόκοβιτς.

«Κανείς δεν είχε ακούσει τον συγκεκριμένο υπουργό Μετανάστευσης στην Αυστραλία, τον Άλεξ Χοκ. Όλος ο κόσμος όμως γνωρίζει τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Έ, μετά από αυτά, όλος ο κόσμος έμαθε τελικά ποιος είναι ο κ. Χοκ» έγραψε ο Βέτσιτς και συμπλήρωσε σε σκληρούς τόνους:

«Ο Χοκ θα ήταν ανώνυμος αν δεν είχε «φυλακίσει» τους πολίτες της Αυστραλίας για δύο χρόνια στα σπίτια τους και να τους συμπεριφέρεται σαν κατάδικους. Η σερβική αντιπολίτευση μας αποκαλεί εμάς της κυβερνώσας παράταξης, δικτάτορες. Πιστέψτε, όμως, ούτε ο πρόεδρος της Σερβίας ούτε κάποιος από εμάς θα προχωρούσε ποτέ σε ανατροπή απόφασης δικαστηρίου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Australian Open: Έγινε η κλήρωση – Συμμετέχει κανονικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς

Καιρός: Στην «κατάψυξη» η χώρα με πολικές θερμοκρασίες και ισχυρό παγετό - Πού θα χιονίσει

Αντώνης Κανάκης: Άγριος καυγάς με τον παρουσιαστή σε μπαρ της Θεσσαλονίκης

Survivor: Το σέξι ατύχημα της Ευρυδίκης – Φόρεσε δανεικό μαγιό στο αγώνισμα (vid)