ΣΠΟΡ

Πάλη: «Ασημένιος» ο Πολύδωρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα - Δεύτερο μετάλλιο για την Ελλάδα

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης
elop.gr

Πάλη: Το δεύτερο μετάλλιο της Ελλάδας έφερε ο Νίκος Πολύδωρος, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης Υποταγής.

Ο Έλληνας πρωταθλητής πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση στα 77κ. της κατηγορίας Gi, όπου κατέκτησε το ασημένιο, σημειώνοντας άλλη μια επιτυχία για την Ελλάδα.

Ο Πολύδωρος στο πρώτο παιχνίδι επικράτησε του Γάλλου, Μανζό, καθώς το τελικό 4-4 τον ευνόησε. Στη συνέχεια αντιμετώπισε τον Ουκρανό, Πιπιλένκο και με μεγάλη εμφάνιση νίκησε με 6-0

Στον ημιτελικό κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον Ρουμάνο, Μπουκαλέτ κι επιβλήθηκε με 2-0, εξασφαλίζοντας τη θέση στον τελικό. Στον αγώνα για το χρυσό, ο Πολύδωρος αντιμετώπισε τον Ουκρανό, Μαξιμτσιουκ. Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 5-3. Στη διοργάνωση συμμετείχε και ο Ηλίας Μπούκης. Μετά την 5η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο Έλληνας πρωταθλητής κατέλαβε εκ νέου την 5η θέση.

Ο Μπούκης αντιμετώπισε αρχικά τον Παγκόσμιο πρωταθλητή, Μαλίν κι ηττήθηκε με 7-3. Ο Ουκρανός πρωταθλητής έφτασε με ευκολία στον τελικό κι έδωσε δεύτερη ευκαιρία στον Μπούκη. Ο Έλληνας πρωταθλητής στα ρεπεσάζ προκρίθηκε έναντι του Ρουμάνου, Φλορέα και αγωνίστηκε για το χάλκινο μετάλλιο απέναντι στον Χαζέν. Ο Ισραηλινός εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία του και νίκησε τον αγώνα, αφήνοντας τον Ηλία Μπούκη στην 5η θέση.

Να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο με τον Γιάννη Καργιωτάκη.

Σχετικές ειδήσεις