ΣΠΟΡ

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Έτσι θα πάει στο Παρίσι η Εθνική πόλο γυναικών

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πόλο Ελλάδα
koe.org.gr

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Εθνική πόλο γυναικών έχει αυξημένες πιθανότητες να δώσει το «παρών» στο μεγάλο ραντεβού του Παρισιού.

Η Ελλάδα επικράτησε 15-7 της Γαλλίας και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το οποίο διεξάγεται στο Αϊντχόφεν.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση ενός μεταλλίου, ενώ παράλληλα εξασφάλισε την παρουσία του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα «δίνει» ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού κι η ελληνική ομάδα έχει αυξημένες πιθανότητες να το πάρει. Ο λόγος είναι ότι η Ολλανδία κι η Ισπανία που βρίσκονται στην τετράδα έχουν ήδη προκριθεί.

Η Εθνική, λοιπόν, θα «κλείσει» θέση για το Παρίσι, αν νικήσει τις Ισπανίδες την Πέμπτη (11/1) και προκριθεί στον τελικό. Αν ο τελικός είναι Ολλανδία - Ισπανία, θα χρειάζεται τη νίκη στον «μικρό» τελικό (και το χάλκινο μετάλλιο) για να προκριθεί στο μεγάλο ραντεβού του καλοκαιριού.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ακόμα και αν δεν τα καταφέρει η Ελλάδα θα έχει κι άλλη ευκαιρία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί τον επόμενο μήνα. Εκεί, θα δοθούν τα δύο τελευταία εισιτήρια.

Σχετικές ειδήσεις