ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Νικόλ Κίντμαν: Βραβεύτηκε για την συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο

Νικόλ Κίντμαν: Βραβεύτηκε για την συνολική προσφορά της στον κινηματογράφο
Getty Images

Η 56χρονη Κίντμαν είναι η πρώτη ηθοποιός από την Αυστραλία που λαμβάνει την ύψιστη τιμή από τον Οργανισμό. Το βραβείο της απένειμε η εντυπωσιακή και επίσης νικήτρια του βραβείου στο παρελθόν, Μέριλ Στριπ.

«Είναι προνόμιο να κάνω ταινίες» δήλωσε η Νικόλ Κίντμαν αφότου τιμήθηκε με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου.

Η 56χρονη είναι η πρώτη ηθοποιός από την Αυστραλία που λαμβάνει την ύψιστη τιμή από τον Οργανισμό. Το βραβείο της απένειμε η εντυπωσιακή και επίσης νικήτρια του βραβείου στο παρελθόν, Μέριλ Στριπ.

Στη βαρδιά παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο σύζυγός της ηθοποιού και τραγουδιστής Κιθ Έρμπαν αλλά και η συμπρωταγωνίστριά της στο Big Little Lies Ριζ Γουίδερσπουν.

Η Νικόλ Κίντμαν και ο σύζυγός της Κιθ Έρμπαν / Getty Images

Η Νικόλ Κίντμαν ήταν απαστράπτουσα μέσα στην χρυσή τουαλέτα της από τον οίκο Balenciaga, ενώ ευχαρίστησε όλους τους σκηνοθέτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί ποτέ.

Η Νικόλ Κίντμαν με τουαλέτα του οίκου Balenciaga / Getty Images
Οι κόρες της Νικόλ Κίντμαν και του Κιθ Έρμπαν έκαναν το ντεμπούτο τους στο κόκκινο χαλί / Getty Images

«Είναι προνόμιο να κάνω ταινίες. Και σπουδαίο να έχω κάνει ταινίες και σειρές με όλους αυτούς τους αφηγητές που μου επέτρεψαν να είμαι ελεύθερη να παίξω όλες αυτές τις αντισυμβατικές γυναίκες», είπε στην ομιλία της. «Ευχαριστώ που με κάνετε καλύτερη στην τέχνη μου και που μου δώσατε μία θέση - αν και προσωρινή - σε αυτόν τον κόσμο».

Η Μέριλ Στριπ και η ΝΙκόλ Κίντμαν την ώρα της απονομής του βραβείου / Getty Images

Στη διάρκεια της τελετής η ηθοποιός δάκρυσε, όταν ο σύζυγός της είπε ότι εκείνη του έδειξε «πώς είναι πραγματικά η αγάπη στην πράξη», όταν εκδηλώθηκε το πρόβλημά του με τις ουσίες, λίγο μετά τον γάμο τους το 2006.

«Τέσσερις μήνες παντρεμένοι και εγώ βρίσκομαι σε αποτοξίνωση για τρεις μήνες», είπε ο Κιθ Έρμπαν, απευθυνόμενος στην Κίντμαν και τις δύο κόρες τους που τους συνόδευσαν στο κόκκινο χαλί για πρώτη φορά. «Η Νικ έδιωξε κάθε αρνητική φωνή. Είμαι σίγουρος και κάποιες δικές της και επέλεξε την αγάπη. Και εδώ είμαστε, 18 χρόνια αργότερα».

Νικόλ Κίντμαν-Κιθ Έρμπαν / Getty Images

Οι Aυστραλιανοί ηθοποιοί Ράσελ Κρόου, Χιου Τζάκμαν και Κέιτ Μπλάνσετ, έστειλαν τα δικά τους μηνύματα, μέσω βίντεο στη συνάδελφό τους για το επίτευγμά της.

Μεταξύ των προηγούμενων νικητών του βραβείου, το οποίο το Ινστιτούτο Κινηματογράφου αποκαλεί την «ύψιστη τιμή στον αμερικανικό κινηματογράφο» είναι η Μέριλ Στριπ, η Τζούλι Άντριους, ο Ντένζελ Ουάσινγκτον, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ο Μάρτιν Σκορτσέζε και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Η Μέριλ Στριπ / Getty Images

Η Νικόλ Κίντμαν έκανε το ντεμπούτο της στο Χόλιγουντ στο πλευρό του Τομ Κρούζ, στην ταινία του 1990 «Μέρες Κεραυνού», με τον οποίο και παντρεύτηκε, ενώ 11 χρόνια μετά η Κίντμαν ζήτησε διαζύγιο από τον Κρουζ, με το αστέρι της να «λάμπει» ακόμα περισσότερο μετά τον χωρισμό.

Την ίδια χρονιά εξάλλου έλαβε την πρώτη υποψηφιότητα για Όσκαρ, για το «Μουλέν Ρουζ», ενώ το 2003 κέρδισε το Όσκαρ Α γυναικείου Ρόλου για την συμμετοχή της στην ταινία «Οι Ώρες».

Getty Images