ΣΠΟΡ

Πάλη: Ορκίστηκε Έλληνας ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ

Πάλη: Ορκίστηκε Έλληνας ο Νταουρέν Κουρουγκλίεβ

Πάλη: Πήρε την Ελληνική ιθαγένεια ο κορυφαίος παλαιστής, Νταουρέν Κουρουγκλίεβ, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Συγκίνηση για τον Νταουρέν Κουρουγκλίεβ, καθώς ορκίστηκε Έλληνας. Ο πρωταθλητής Ευρώπης στην πάλη, απέκτησε την ελληνική ιθαγένεια και θα εκπροσωπήσει τη γαλανόλευκη στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Κουρκουγκρίεβ ορκίστηκε ενώπιον του γενικού γραμματέα ιθαγένειας, Άγγελου Δημοσθένους.

«Η πολιτογράφηση είναι πολύ περισσότερο από μια νομική διαδικασία και σήμερα έχουμε την χαρά να πολιτογραφήσουμε Έλληνα έναν αθλητή, ο οποίος έχει ήδη τιμήσει τα χρώματα της χώρας μας με τις επιτυχίες του. Του εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να μας κάνει για ακόμη μια φορά υπερήφανους», δήλωσε ο Άγγελος Δημοσθένους.

Ο Κουρουγκλίεβ απ’ την πλευρά του, θέλησε να ευχαριστήσει όσους συνέβαλαν στο να αποκτήσει την ελληνική ιθαγένεια.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, τον γενικό γραμματέα Ιθαγένειας Άγγελο Δημοσθένους, την Ελληνική Ομοσπονδία Πάλης και όλους όσοι βοήθησαν για να πάρω την ελληνική ιθαγένεια. Ο αγώνας τώρα ξεκινάει. Θέλω να κάνω όλους τους Έλληνες υπερήφανους και να τιμήσω την Ελλάδα! Δεν πρόκειται να ξεχάσω ποτέ όσους με βοήθησαν να εκπληρώσω το όνειρο μου! Πραγματικά νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος», είπε χαρακτηριστικά ο κορυφαίος παλαιστής.