ΣΠΟΡ

Μαρία Σάκκαρη: «Επιβίωσε» και προκρίθηκε στις «4» του Indian Wells – Με Γκοφ στα ημιτελικά

Μαρία Σάκκαρη
EPA/JOHN G. MABANGLO

Μαρία Σάκκαρη: Η Ελληνίδα τενίστρια λύγισε την Έμα Ναβάρο με 2-1 σετ, έπειτα από τρομερή μάχη σχεδόν τριών ωρών και προκρίθηκε στις «4» του Indian Wells.

Η Μαρία Σάκκαρη «επιβίωσε» σε ένα τρομερό ματς και πήρε σπουδαία πρόκριση στο «1000άρι» τουρνουά της Καλιφόρνια. Μάλιστα, η τρίτη διαδοχική παρουσία της στις «4» του Indian Wells αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη αξία με δεδομένο ότι ήρθε με ανατροπή.

Η Ναβάρο κατέκτησε με 7-5 το πρώτο σετ, αλλά η Σάκκαρη μπήκε δυνατά στο δεύτερο (3-0), κάνοντας δύο break στις δύο πρώτες φορές που σέρβιρε η αντίπαλο της.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε το σετ με 6-2 κι ισοφάρισε σε 1-1, ενώ ξεκίνησε εντυπωσιακά και το τρίτο και καθοριστικό σετ. Συγκεκριμένα, έκανε break στο πρώτο σερβίς της αντιπάλου της, η οποία το πήρε πίσω (2-2), αλλά στο ένατο game έκανε το πέμπτο και καθοριστικό break της. Τελικά, πήρε το σετ με 6-4 και παράλληλα μια πανηγυρική πρόκριση.

Στον 10ο ημιτελικό της καριέρας της σε «1000άρι», η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει μια άλλη Αμερικανίδα, την Κόκο Γκοφ, η οποία επικράτησε 2-0 σετ (6-4, 6-3) τη Γιούε Γιουάν.

Σάκκαρη και Γκοφ θα αναμετρηθούν για 8η φορά σε επίπεδο WTA, με τη Μαρία να προηγείται με 4-3. Το Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης είχε νικήσει με 2-0 σετ στην τελευταία συνάντηση τους, η οποία ήταν πέρσι στο Πεκίνο.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τα ξημερώματα (όχι πριν τις 03:00) του Σαββάτου (16/3) και θα μεταδοθεί από το Novasports6HD.

ΤΑ HIGHLIGHTS

Η προηγούμενη «συνάντηση» της Σάκκαρη με την Γκοφ

Σχετικές ειδήσεις