ΣΠΟΡ

Miami Open: Πρόωρος αποκλεισμός για Σαμπαλένκα

Miami Open: Πρόωρος αποκλεισμός για Σαμπαλένκα
EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH, ΑΜΠΕ

Miami Open: Την ήττα και συνάμα τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του τουρνουά γνώρισε η Αρίνα Σαμπαλένκα 2-1 σετ από την Ανχελίνα Καλίνινα.

Η Λευκορωσίδα αθλήτρια εμφανίστηκε επηρεασμένη από τον θάνατο του πρώην συντρόφου της, Κονσταντίν Κολτσόφ την περασμένη Δευτέρα και αποκλείσθηκε από την συνέχεια του Miami Open, καθώς σε αγώνα για τον τρίτο γύρο του τουρνουά, ηττήθηκε 6-4, 1-6, 6-1 από την Ουκρανή, Ανχελίνα Καλίνινα (Νο 36 στον κόσμο).

Ντυμένη και πάλι στα μαύρα, λόγω πένθους, η 25χρονη Λευκορωσίδα, η οποία βρίσκεται στο Νο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα και πέταξε πολλές φορές την ρακέτα της στο έδαφος, θυμωμένη μετά την ήττα της και έφυγε από το γήπεδο χωρίς να χαιρετήσει την αντίπαλό της.

Η Σαμπαλένκα δεν έκανε δηλώσεις, καθώς λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης ζήτησε από τους διοργανωτές να μην μιλήσει κατά την διάρκεια του τουρνουά, ενώ λίγο μετά το τέλος του αγώνα, η Καλίνινα, σχολίασε:

«Ήταν πολύ έντονο πνευματικά το ματς, αλλά κατάφερα να διαχειρισθώ τις δύσκολες στιγμές. Είμαι υπερήφανη για τον εαυτό μου σήμερα».

Παράλληλα, η επικεφαλής της παγκόσμιας κατάταξης, Ιγκα Σβιάτεκ, δεν δυσκολεύθηκε να νικήσει την Ιταλίδα, Καμίλα Τζιόργκι με 6-2, 6-1 και θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο, την νεαρή Τσέχα, Λίντα Νόσκοβα (Νο 31 στον κόσμο).

«Ενιωσα πολύ σίγουρη», είπε η Σβιάτεκ, η οποία προέρχεται από την κατάκτηση του Indian Wells, μετά την νίκη της στον τελικό επί της Μαρίας Σάκκαρη.

Σχετικές ειδήσεις