Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΣΠΟΡ

«Περήφανοι ως Έλληνες» Μάντης - Καγιαλής: Η συγκλονιστική μάχη και η απονομή του χάλκινου (videos)

Newsbomb

Μία ακόμη μεγάλη επιτυχία πρόσφερε στην Ελλάδα το ελληνικό πλήρωμα, το οποίο μετά από μια απίστευτη μάχη με τους Αυστραλούς, έχασε στην τελική ευθεία της κούρσας των μεταλλίων τη 2η θέση - «Περήφανοι που είμαστε Έλληνες», τόνισαν στις πρώτες τους δηλώσεις - Δείτε βίντεο με την απονομή του χάλκινου.

Μπορεί η κούρσα των μεταλλίων στα 470 να διεξαγόταν με 10 βάρκες, ωστόσο όλα τα βλέμματα ήταν καρφωμένα στη «μάχη» Ελλάδας και Αυστραλίας, αφού ήταν η μόνη με ουσιαστικό ενδιαφέρον… βάθρου από τη στιγμή που οι Κροάτες είχαν καπαρώσει την πρώτη θέση.

Οι Μάντης - Καγιαλής και Μπέλτσερ - Ράιαν έχοντας ένα βαθμό διαφορά με την ελληνική ομάδα να έχει το προβάδισμα, πρόσφεραν στιγμές αγωνίας για γερά νεύρα.

Οι δύο βάρκες ήταν σχεδόν όλη την ώρα δίπλα-δίπλα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις φαινόταν να «ακουμπά» η μία την άλλη, με τους Αυστραλούς στην προτελευταία σημαδούρα να μπερδεύονται, τον Ράιαν να πέφτει στο νερό και το ελληνικό πλήρωμα να ξεφεύγει!

Η δεύτερη θέση έμοιαζε πιο κοντά από ποτέ, ωστόσο οι Αυστραλοί με μια επική αντεπίθεση επέστρεψαν και μας έφτασαν για να ακολουθήσει στην τελευταία σημαδούρα η πρώτη πτώση του Μάντη που άλλαξε τελείως τα δεδομένα.

Οι Αυστραλοί δεν έχασαν το πλεονέκτημα που απέκτησαν κι έτσι τερματίζοντας μια θέση πιο πάνω από την ελληνική βάρκα εξασφάλισαν και το ασημένιο μετάλλιο, αφήνοντας στην 3η θέση τους Μάντη, Καγιαλή.

Αυτό το μετάλλιο ήταν πάντως το μόνο που έλειπε από την συλλογή του ελληνικού πληρώματος, καθώς είχε ήδη βρεθεί στο βάθρο ευρωπαϊκών καιοσμίων πρωταθλημάτων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Παύλος Καγιαλής, ανέφερε: «Ήταν πολύ δύσκολος αγώνας. Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε τον Αυστραλό πίσω μας, παλέψαμε όσο μπορούσαμε, δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό, αλλά μην ξεχνάμε ότι ήταν νικητής στο Λονδίνο και παγκόσμιος πρωταθλητής (σ.σ. ο Μάθιου Μπέλτσερ). Έχουμε αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς τώρα πια! Αισθανόμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες και κρατάμε ψηλά την ελληνική σημαία, είναι η δικαίωση μιας δουλειάς που είχε πολύ κόπο και προγραμματισμό».

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Μάντης τόνισε: «Στην τελευταία σημαδούρα είχαμε και εμείς μια άτυχη στιγμή. Όμως, πετύχαμε τον στόχο μας και συνεχίζουμε δυνατά για το μέλλον. Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη, πλέον θέλουμε και άλλα μετάλλια. Είχαμε πει ότι θα σταματήσουμε όταν χάσαμε την πρόκριση για το Λονδίνο. Αλλά πεισμώσαμε και καταφέραμε να πάρουμε το μετάλλιο εδώ».

Δείτε την απονομή του χάλκινου μεταλλίου: