ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σέιν Λάρκιν στο Νewsbomb.gr: «Εύχομαι τα καλύτερα στον Εργκίν Αταμάν – Γράψαμε ιστορία μαζί»

Σέιν Λάρκιν στο Νewsbomb.gr: «Εύχομαι τα καλύτερα στον Εργκίν Αταμάν – Γράψαμε ιστορία μαζί»

Ο σταρ των ευρωπαϊκών γηπέδων και της Αναντολού Εφές, Σέιν Λάρκιν, με back to back κατακτήσεις Euroloeague υπό τις οδηγίες του Εργκίν Αταμάν, μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον πρώην προπονητή του και δηλώνει στην κάμερα του Newsbomb.gr πως είναι έτοιμος να επαναφέρει την ομάδα της Πόλης στην κορυφή.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Κιουλχατζής - Γιάννης Νικηφοράκης

Ο Σέιν Λάρκιν πρωταγωνιστεί κατά την τελευταία 5ετία στα παρκέ της Ευρωλίγκας και αυτό το οφείλει κυρίως στον πρώην προπονητή του στην Αναντολού Εφές και νυν τεχνικό του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν.

Ο 30χρονος Αμερικανός γκαρντ ήταν ένα από τα πολλά αστέρια που πήραν μέρος στο 5ο τουρνούα «Παύλος Γιαννακόπουλος» και έπειτα από την ολοκλήρωσή του, παραχώρησε αποκλειστικές δηλώσεις στην κάμερα του Newsbomb.gr, αποθεώνοντας τον Τούρκο προπονητή.

larkin-ataman.jpg
Ο Εργκίν Αταμάν μαζί με τον Σέιν Λάρκιν - Φωτογραφία αρχείουIntime news

Ήταν η πρώτη φορά που οι δυο τους συναντήθηκαν στο παρκέ έπειτα από την πολυτετή και εξαιρετικά επιτυχημένη συνεργασία τους στην Αναντολού Εφές, με τον Σέιν Λάρκιν να εκφράζει το σεβασμό του προς το πρόσωπο του Εργκίν Αταμάν.

«Toν είδα λίγο μετά το ζέσταμα. Μιλήσαμε λίγο, όπως και στη συνέντευξη τύπου πριν την έναρξη του τουρνουά. Ήταν πολύ ωραίο που τον είδα. Χαιρέτησα τη σύζυγο του και τον γιο του.

Έχουμε γράψει ιστορία μαζί και βλέπω ότι τα πηγαίνει πολύ καλά. 'Οταν μπήκε στο γήπεδο (σ.σ. στο ΟΑΚΑ) οι οπαδοί του Παναθηναϊκού τον αποθέωσαν. Mακάρι να το απολαμβάνει και του εύχομαι τα καλύτερα για φέτος», ήταν τα λόγια του Σέιν Λάρκιν.

Για την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Αναντολού Εφές στο ξεκίνημα της σεζόν ανέφερε τα εξής: «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να εντάξουμε όλους τους παίκτες στο επιθετικό μας παιχνίδι. Αυτό θα πάρει χρόνο με δεδομένο ότι έχουμε έναν νέο προπονητή αλλά και αρκετούς παίκτες που ήρθαν το καλοκαίρι στην ομάδα. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης στο σκοράρισμα. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά στην επίθεση και αν παραμείνουμε το ίδιο δυνατοί αμυντικά νομίζω θα είμαστε σε ένα πολύ καλό επίπεδο».

Όσο για τον Ερντέμ Τσαν ο οποίος από φέτος θα βρίσκεται στην άκρη του πάγκου των πρωταθλητών Τουρκίας, ο Σέιν Λάρκιν σημείωσε πως θα χρειαστεί λίγος χρόνος ακόμα ώστε οι παίκτες να αποδώσουν το 100% υπό τις οδηγίες του.

«Πρέπει να προσαρμοστούμε στις δικές του τακτικές. Παιχνίδι με το παιχνίδι θα γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Είναι πολύ καλός προπονητής. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε τώρα είναι να συντονιστούμε ως σύνολο στο παρκέ και να μπορέσει ο καθένας από εμάς να φτάσει να παίζει στο 100% των δυνατοτήτων του.

Όταν το καταφέρουμε αυτό θα είμαστε μια εξαιρετική ομάδα. Αυτή τη στιγμή είμαστε λίγο διστακτικοί στις επιλογές μας μέσα στο παιχνίδι και σκεφτόμαστε τα πράγματα παραπάνω από όσο θα έπρεπε. Εφόσον βρούμε ρυθμό και βελτιώσουμε τη χημεία μας, τότε θα είμαστε συνολικά πολύ καλύτεροι».

Σχετικά με το αν ο ίδιος αισθάνεται πίεση για το γεγονός ότι καλείται να ηγηθεί της προσπάθειας επιστροφής της Εφές στις επιτυχίες έπειτα από δύο συνεχόμενες κατακτήσεις του τροπαίου Ευρωλίγκας (το 2021 και 2022), απάντησε τα εξής:

«Δεν νιώθω καθόλου πίεση. Κρατάμε πάντα σε υψηλά στάνταρ τους εαυτούς μας κι εγώ πάντα από τους παίκτες που πιστεύουν πολύ στις ομάδες τους. Δεν θα ήμουν εδώ, αν δεν πίστευα ότι θα σημειώσουμε επιτυχίες τη φετινή σεζόν. Στοχεύουμε στην κατάκτηση τίτλων και στο να διατηρήσουμε ένα υψηλό επίπεδο το οποίο έχουμε επιδείξει τα τελευταία πέντε χρόνια. Ο προπονητής που ήρθε φέτος αποδέχεται αυτή την πρόκληση και οι παίκτες που υπέγραψαν στην ομάδα θέλουν να είναι πρωταθλητές. Δεν θα είναι εύκολο βέβαια, θα βρούμε πολλά εμπόδια στον δρόμο προς την κορυφή. Πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι και να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες, όπως είχαμε κάνει στο παρελθόν με τον πρώην προπονητή μας, Εργκίν Αταμάν. Πλέον ο κόσμος δεν ξέρει τι ακριβώς να περιμένει από εμάς και για αυτό τον λόγο πιστεύω ότι μπορούμε να τον εκπλήξουμε ευχάριστα».

Κλείνοντας, ο Αμερικανός γκαρντ εκθείασε και τον Ντάριους Τόμπσον που ήρθε το καλοκαίρι στην Κωνσταντινούπολη από την Μπασκόνια:

«Είναι εξαιρετικός παίκτης. Αναδείχθηκε πρώτος σε ασίστ ανά παιχνίδι την περασμένη σεζόν και μπορεί να επαναλάβει αυτή την επίδοση φέτος. Είχε συνηθίσει σε άλλο στιλ παιχνιδιού πέρσι στην Μπασκόνια και πρέπει τώρα να προσαρμοστεί στο δικό μας σύστημα. Όταν το επιτύχει αυτό πιστεύω μπορεί να γίνει ένας από τους καλύτερους γκάρντ στην Ευρωλίγκα αλλά και να αναδείξει το ταλέντο όλων των συμπαικτών του. Πιστεύουμε όλοι πάρα πολύ στις δυνατότητες του και πρέπει με υπομονή να τον βοηθήσουμε ώστε να παίξει το καλύτερο μπάσκετ που μπορεί».

Διαβάστε ακόμη: