ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ντάριους Τόμπσον στο Newsbomb.gr: «Αγωνιζόμαστε σε ένα σπουδαίο τουρνουά, προχωράμε βήμα – βήμα»

Ντάριους Τόμπσον στο Newsbomb.gr: «Αγωνιζόμαστε σε ένα σπουδαίο τουρνουά, προχωράμε βήμα – βήμα»

«Θέλουμε να αναπτύσσουμε συνεχώς τις ικανότητες που διαθέτουμε, ως σύνολο», επεσήμανε ο γκαρντ της Αναντολού Έφες, Ντάριους Τόμπσον, μετά τη νικηφόρα αναμέτρηση ενάντια στην Παρτίζαν Βελιγραδίου, στο πλαίσιο του πέμπτου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Στον πρώτο ημιτελικό του 5ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος», η Αναντολού Έφες έκαμψε την αντίσταση της Παρτίζαν και με ανατροπή, έφθασε στη νίκη με 81–79. Αυτό σημαίνει ότι σήμερα (24/09) θα διεκδικήσει το τρόπαιο, στην αναμέτρηση με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Ο Ντάριους Τόμπσον, ένας εκ των κορυφαίων γκαρντ της Ευρώπης, «έπλεξε» το εγκώμιο των αντίπαλων συλλόγων στην Ευρωλίγκα και στάθηκε στον ρυθμό προσαρμογής του, μετά τη μεταγραφή από τη Μπασκόνια στην Αναντολού Έφες, μιλώντας στο Newsbomb.gr.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Κιουλχατζής – Γιάννης Νικηφοράκης.

«Η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική, σε αυτό το σπουδαίο τουρνουά αγωνίζονται τέσσερις εξαιρετικές ομάδες. Όλοι οι σύλλογοι προετοιμάζονται για τη νέα σεζόν στην Ευρωλίγκα και τις εγχώριες διοργανώσεις. Το γεγονός ότι παίζουμε τόσο απαιτητικούς αγώνες σε υψηλό επίπεδο, κατά την περίοδο προετοιμασίας, είναι υπέροχο», υπογράμμισε αρχικά ο Ντάριους Τόμπσον.

«Η μεταγραφή από τη Μπασκόνια στην Αναντολού Έφες αποτελεί μεγάλη αλλαγή, αλλά το σύστημα είναι νέο λίγο – πολύ για όλους τους παίκτες, αν συνυπολογισθεί το γεγονός ότι ο προπονητής μας προέρχεται από την Τουρκ Τέλεκομ. Η φάση της προσαρμογής κυλά ομαλά, όλοι δουλεύουμε με σκοπό να βελτιωνόμαστε συνεχώς σε άμυνα και επίθεση. Η διαδικασία προχωρά βήμα – βήμα», προσέθεσε.

«Θέλω να είμαι ο εαυτός μου, στο παρκέ»

«Μού αρέσει να παρακολουθώ την πορεία διάφορων παικτών στην Ευρώπη και αποφάσισα να αποδεχθώ την πρόταση της Αναντολού Έφες διότι είχα εντοπίσει ότι τωρινοί συμπαίκτες μου πραγματοποίησαν επίσης αυτή τη μεταπήδηση και συνέχισαν να εξελίσσονται, όπως ο Σέιν (σ.σ. Λάρκιν) και ο Ροντρίγκ (σ.σ. Μπομπουά). Ήθελα, λοιπόν, να πραγματοποιήσω αυτό το βήμα», τόνισε ο γκαρντ της τουρκικής ομάδας.

«Δεν έχουμε μιλήσει αναλυτικά ως ομάδα για τους στόχους της επερχόμενης σεζόν, προχωράμε μέρα με τη μέρα και σκεφτόμαστε μονάχα να αναπτύσσουμε συνεχώς τις ικανότητες που διαθέτουμε ως σύνολο. Θέλουμε να δίνουμε το 110% σε κάθε παιχνίδι και προπόνηση και ελπίζουμε ότι στο τέλος της χρονιάς, θα είμαστε χαρούμενοι με ό,τι καταφέραμε», ανέφερε εν συνεχεία.

«Η Βιτόρια είναι ακριβώς το αντίθετο της Κωνσταντινούπολης. Από τη μία, υπάρχει ηρεμία, κινείσαι εύκολα στην περιοχή, δεν έχει πολλή κίνηση και από την άλλη, μεταβαίνεις σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου. Λόγω του γεγονότος ότι περάσαμε το μεγαλύτερο μέρος της καλοκαιρινής προετοιμασίας εκτός Κωνσταντινούπολης, την ανακαλύπτω σιγά – σιγά. Όπως όλα, έτσι και αυτό είναι θέμα προσαρμογής», ολοκλήρωσε ο 28άχρονος άσος.

Σχετικές ειδήσεις