ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πάμπλο Λάσο στο Νewsbomb.gr: «Θα θυμάμαι για πάντα τη μέρα που γνώρισα τον Παύλο Γιαννακόπουλο»

Πάμπλο Λάσο στο Νewsbomb.gr: «Θα θυμάμαι για πάντα τη μέρα που γνώρισα τον Παύλο Γιαννακόπουλο»

Μία εκ των κορυφαίων προσωπικοτήτων των ευρωπαϊκών παρκέ, ο προπονητής της Μπάγερν Μονάχου, Πάμπλο Λάσο, αποκάλυψε το παρασκήνιο της γνωριμίας του, με τον εμβληματικό ηγέτη του Παναθηναϊκού, μιλώντας αποκλειστικά στο Newsbomb.gr, στο πλαίσιο του πέμπτου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Ο Πάμπλο Λάσο, μία «θρυλική» μορφή του αθλήματος, ο οποίος έχει «γράψει» ιστορία με τη Ρεάλ Μαδρίτης και πλέον, βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία της Μπάγερν Μονάχου, στάθηκε στην τεράστια κληρονομιά του Παύλου Γιαννακόπουλου τόσο στον Παναθηναϊκό, όσο και το ευρωπαϊκό μπάσκετ εν γένει, μιλώντας αποκλειστικά στο Newsbomb.gr, στο πλαίσιο του 5ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Κιουλχατζής – Γιάννης Νικηφοράκης.

«Για εμένα, το μπάσκετ έχει να κάνει με τους ανθρώπους. O Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν μία σπουδαία προσωπικότητα. Όταν τον γνώρισα πριν από πολλά χρόνια, ένιωσα δέος. Ήταν ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος, έχει προσφέρει πολλά στο μπάσκετ, στο πέρασμα των χρόνων.

«Χάρη σε εκείνον, ο Παναθηναϊκός έφθασε στο κορυφαίο επίπεδο, κάνοντάς τον σημείο αναφοράς στην Ευρώπη. Οπότε, είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ (σ.σ. στην Αθήνα, για το τουρνουά – θεσμός προς τιμήν του Παύλου Γιαννακόπουλου) και εύχομαι καλή τύχη στον Παναθηναϊκό, σε αυτή τη νέα αρχή που κάνει», τόνισε αρχικά ο κ. Λάσο.

Για τη μέρα της γνωριμίας του, με τον Παύλο Γιαννακόπουλο, αποκάλυψε ότι «πριν από πολλά χρόνια, είχα έλθει στην Ελλάδα με σκοπό να συναντήσω τον κόουτς (σ.σ. Ζέλικο) Ομπράντοβιτς, ο οποίος με… αιφνιδίασε όταν μού είπε: “Πρέπει να σού γνωρίσω έναν πολύ σημαντικό άνθρωπο”. Ήταν μία σπουδαία στιγμή για εμένα και πάντα θα θυμάμαι εκείνη τη μέρα. Ο Ζέλικο (σ.σ. Ομπράντοβιτς) μιλούσε πάντοτε με τα καλύτερα λόγια για τον Παύλο Γιαννακόπουλο. Ήταν τιμή μου, να βρίσκομαι μαζί με δύο τόσο σημαντικούς ανθρώπους».

Αναφορικά με το νέο πρότζεκτ της Μπάγερν Μονάχου, ο τεχνικός του γερμανικού συλλόγου υπογράμμισε ότι «αυτήν την περίοδο, οι παίκτες επιστρέφουν από τις εθνικές τους ομάδες και είναι δύσκολο να αποδώσουν τα μέγιστα, καθώς μερικοί είχαν μόνο τρεις – τέσσερις μέρες ξεκούρασης. Παράλληλα, είχαμε και κάποιες απουσίες της τελευταίας στιγμής. Αυτό μάς κόστισε κατά τη διάρκεια του αγώνα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, κυρίως από καταβολής ενέργειας.

Ωστόσο, νομίζω ότι είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί, έχουμε αρκετούς καλούς παίκτες νεαρής ηλικίας. Αισθάνομαι ικανοποιημένος για τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίσαμε το παιχνίδι. Παρ’ ότι μείναμε πίσω στο σκορ, καταφέραμε να επιστρέψουμε και σχεδόν να εκμηδενίσουμε τη διαφορά».

Κάνοντας ειδική μνεία στον Κάρσεν Έντουαρντς και αναφερόμενος στη μεταγραφή του, από τη Φενέρμπαχτσε, ο Πάμπλο Λάσο υποστήριξε ότι «τον παρακολουθούσαμε για πολλά χρόνια μαζί με τους συνεργάτες μου και γνωρίζαμε τις ικανότητες που έχει, κυρίως στο σκοράρισμα. Χρειαζόμασταν κάποιον σαν εκείνον.

Μπορεί να δημιουργήσει χώρο για τον εαυτό του, προκειμένου να εκτελέσει και φυσικά, είναι δύσκολο να τον μαρκάρεις σε καταστάσεις “ένας εναντίον ενός”. Οι αντίπαλοι γνωρίζουν πόσο απειλητικός μπορεί να είναι στην επίθεση. Κάνει εξαιρετική δουλειά και αμυντικά, έχουμε μεγάλες προσδοκίες από εκείνον.

Ναι, θα τον αποκαλούσα game changer. Όταν ήμουν στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο παίκτης που θεωρούσα game changer ήταν ο Τέιλορ (σ.σ. Τζέφρι) λόγω του γεγονότος ότι ήταν εξαιρετικός αμυντικός. Όμως, η περίπτωση του Κάρσεν (σ.σ. Έντουαρντς) είναι διαφορετική, αφού δημιουργεί έχει την ικανότητα να δημιουργεί φάσεις και να σκοράρει από το “πουθενά”. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς».

Τέλος, σε ερώτηση για την κατάσταση της υγείας του, μετά το έμφραγμα (του μυοκαρδίου) που υπέστη την 5η Ιουνίου 2022, γνωστοποίησε πως «αισθάνομαι πολύ καλά, είμαι μία χαρά».

Σχετικές ειδήσεις