ΑΘΛΗΤΙΚΑ

H κολύμβηση κερδίζει το χρυσό στο FITNESS

H κολύμβηση κερδίζει το χρυσό στο FITNESS

Kολύμβηση ονομάζεται μια κορυφαία μορφή άσκησης για μια μακρά και υγιή ζωή.

Οι θεατές που θα παρακολουθήσου το 15ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης της FINA που θα διεξαχθεί στην Βαρκελώνη αυτό το μήνα, μπορεί να μην είναι στη γραμμή για ένα μετάλλιο, αλλά σύμφωνα με μία νέα έρευνα από την Speedo, εαν εντάξουν το κολύμπι ως καθημερινή άσκηση θα έχουν μία πιο υγιή ζωή σε σχέση με εκείνους που επιλέγουν άλλου είδους εκγύμναση.

Μία παγκόσμια μελέτη που διεξήχθη από την Speedo, την κορυφαία εταιρία στον χώρο της πισίνας, αποκαλύπτει ότι το 73% των ανθρώπων που κολυμπούν ή που σκέφτονται να αρχίσουν να κολυμπούν, πιστεύουν ότι είναι ένα άθλημα που μπορεί να γίνεται εφόρου ζωής.

Επιπλέον το 86% των ερωτηθέντων πιστεύει πως η κολύμβηση είναι πιο αποτελεσματική μορφή άσκησης, ενώ 71% νιώθει πιο γυμνασμένο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλης μορφής άσκησης που έχει στο παρελθόν δοκιμάσει.

Δεν είναι μόνο τα πλεονεκτήματα στην υγεία, που προσφέρει η κολύμβηση αλλά και τα σωματικά. Σύμφωνα με το 76% των ερωτηθέντων, με την συχνή κολύμβηση τα αποτελέσματα που έχουν στο σώμα, είναι πολύ καλύτερα από οποιαδήποτε άλλης μορφής άσκησης.

Επίσης η έρευνα καταρρίπτει την πεποίθηση ότι το κολύμπι είναι μία βαρετή μορφή άσκησης, καθώς το 84% των ερωτηθέντων θεωρούν το κολύμπι πολύ διασκεδαστικό και με το 92% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι κολύμπι τους χαλαρώνει από το στρες.

Sean Hastings, Vice President of Product and Marketing at Speedo δηλώνει: Αυτή η έρευνα ενδυναμώνει την πεποίθηση ότι τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από το κολύμπι είναι πολύ μεγαλύτερα από τα πλεονεκτήματα προσφέρει οποιασδήποτε άλλης μορφή άσκηση.
Ryan Lochte, αθλητής της Speedo και 11 φορές Ολυμπιονίκης : " Το κολύμπι είναι μία εξαιρετική μορφή άσκησης και ένας τέλειος τρόπος για να πετύχεις τους στόχους σου αθλητικούς σου στόχους"

Η Speedo για να ενθαρρύνει τον κόσμο να ξεκινήσει το κολύμπι, λανσάρει μία νέα καμπάνια που λέγεται «Get Speedo Fit». Ξεκινήστε με ένα οκταήμερο πρόγραμμα προπόνησης το οποίο μπορεί να ολοκληρωθεί κατά την διάρκεια του 15ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά, επισκεφθείτε το speedo.gr